Novinky

Čestice blátivé  Muži | 23.04.2012


Družstvo mužů se letos opět odhodlalo vyrazit na předsoutěžní turnaj do Čestic, který se konal o víkendu 21. a 22. dubna 2012.

Zimní příprava nevěstila nic dobrého. Účast hráčů na trénincích byla minimální, a tak jsem netrpělivě očekával, kdo pojede. Mladíci odřekli, a tak jsme zůstali čtyři veteráni: Bene, Mori, Míra J. a Vítek. V pátek se nám podařilo přemluvit ještě Milana Kopeckého. Šestého hráče jsme se rozhodli získat až na místě.

Ráno počasí nebylo ideální. Zataženo a z nebe padala voda... Proběhla konzultace hráčů (nikdo neřekl ne) a pořadatelé nás ujistili, že na minimálně třech hřištích se dá hrát. A tak jsme vyrazili. Na místě bylo šest družstev mužů, z kterých pořadatel vytvořil jednu skupinu. Bohužel z okresních přeborů byly pouze dvě:( Domácí Čestice se zachovaly rozumně a do turnaje nenastoupily. Tím jsme získali šestého hráče. Pořadatel nás při losování ujistil, že ceny dostanou všichni, pouze první tři dostanou poháry. Počasí se pomalu vylepšovalo, a tak jsme se pustili do hry.

Do prvního zápasu nám los určil RÉMU Rychnov n. Kn., účastníka oblastní soutěže II. třídy posíleného o hráče oblastní soutěže I. třídy. Přes počáteční nervozitu jsme s nimi dokázali celkem držet krok a výsledek (0:2) rozhodně neodpovídal výkonostnímu, věkovému a výškovému rozdílu obou družstev. Letos to nebyla žádná čekárna, a tak jsme hned nastoupili proti rivalovi z okresní soutěže - VK SPORT Rychnov n. Kn. Soupeř od začátku vedl, ale my jsme nenápadně koncem setu stav vyrovnali a následně zvítězili. Druhý set měl podobný charakter. Leč po tajmu za stavu 23:22 jsem nedal podání a set jsme ztratili. Rozešli jsme se s remízou 1:1, ale na body jsme zvítězili. Do dalšího utkání jsme nastoupili proti Třemce. Nevím, odkud mladíci jsou, ale bylo to družstvo silného okresu. Trochu jsme je zaskočili a opět jsme dokázali uhrát remízu 1:1. V dalších zápasech začaly pomalu docházet síly a proti mladým hráčům jsme neměli šanci a oba zápasy proti Astře a Dobijákům jsme prohráli 2:0.

Ostudu jsme ale v dané sestavě neudělali. Byli jsme rádi, že to máme za sebou, snědli jsme zaslouženou odměnu a všichni jsme se těšili domů do vany. Tak zase někdy na nějakém turnaji nashle...

Mori

 

19.06.2019