Novinky

Kostelec nás nezaskočil  Muži | 11.05.2012


Ve čtvrtek 10. května 2012 jsme zajížděli k dalšímu mistráku do Kostelce n. Orl. Soupeř je to nevyzpytatelný, ale pokud se oba sejdeme v dobré sestavě, bývá hra dobrá.

Odjížděli jsme už skoro v klasické sestavě: Bene, Míra, Ráďa a Mori & Mori, Vítek. Druhé auto vyjelo trochu se zpožděním a na místo dorazilo až při rozběhnuté rozcvičce domácích a příjezdu delegovaného krajského rozhodčího.

Soupeřů bylo nezvykle mnoho - 9. Honem jsme se rozhýbali a nastoupili do prvního setu. Zpočátku jsme se trochu hledali a i trochu rozcvičovali. Soupeř si vypracoval nepatrný náskok. Ke zteči zavelel Míra svým tvrdým podáním. Dotáhli jsme, ale body navrch ne a ne udělat. Tak to bylo celý set. Maximálně jsme dorovnali... V závěru setu soupeř využil podpory fanoušků a našich chyb a dotáhl set do vítězného konce 20:25. Po změně stran se situace úplně změnila. Kostelci dorazil desátý hráč a začal experimentovat se sestavou. My jsme se na něj ale bez bázně vrhli a pomalu ale jistě jsme zvyšovali svůj náskok. Dařilo se vše a brzy jsme stav utkání srovnali na 1:1 s neuvěřitelným skórem 25:7. Do třetího setu soupeř opět střídal, ale moc mu to nepomohlo. Vezli jsme se na vítězné vlně. Hru zdržoval pouze Ráďa, protože čekal telefon od šéfa, a tak musel brát každé vyzvánění. Náskok jsme měli dostatečný, a tak jsme si mohli dovolit i nějakou tu chybu a i přesto jsme opět vyhráli 25:18. Stále však nebylo rozhodnuto. Již několik takto rozehraných utkání jsme dokázali ztratit. Ve čtvrtém setu jsme opět dokázali udržovat nepatrný náskok. Navíc soupeř zkazil neuvěřitelné množství lehkých podání, čímž nám vydatně pomáhal. V závěru setu na nás dopadla krize a soupeř dotáhl na rozdíl jednoho bodu. Štěstí ale dnes stálo na naší straně a i čtvrtý set jsme vyhráli 25:23 a tím i celý zápas 3:1.

Ještě zbývalo vykouřit vítěznou cigaretu (Ráďa, Vítek) a honem domů relaxovat a připravovat se na zítra na Dobrušku. To asi v takové pohodě nebudeme...

 

19.06.2019