Novinky

Přeložený Potštejn  Muži | 29.05.2012


Utkání s Potštejnem jsme museli přeložit a odehráli jsme ho netradičně v pondělí 28. května 2012. Příští týden bychom měli opět vyrazit na vodu, a tak bychom ho v původním termínu nemohli odehrát.

Po hladké výhře jsme asi trochu spali na vavřínech, protože nikdo nepřišel včas. V pět hodin jsem měl zametené a pokropené hřiště, napsaný zápis a netrpělivě jsem vyhlížel své spoluhráče. V 17.05 přijela rodina Benova, přihnal se Vítek, Ráďa - omlouval se Benovi za neúčast na sobotním svatebním posezení, ale na omluvu za pozdní příchod zapomněl. Pak se objevil i zbytek - Matěj (vytáhli jsme ho od přípravy na maturitu) a Mori jun. Konečně v 17.15 bylo hřiště připraveno k zápasu. Tímto jsme klesli na úroveň Chlen, kde se domácí trousili jeden po druhém na poslední chvíli. Tehdy jsme říkali, že přijdou, až nakrmí a podojí... Tak takhle ne pánové! Zbylo ještě počkat na rozhodčího Ráďu Dusila (bohužel nebyl informován o této změně včas) a začít hrát.

Potštejn je silný soupeř (v podzimním kole nás porazil 3:2), ale dnes dorazil pouze v pěti. Vědomi si své početní převahy jsme hned od začátku na ně vlítli a udělali jsme si dostatečný náskok. Trochu nás to ukolébalo a soupeř začal dotahovat. Ale nedotáhl. První set pro nás 25:18. Do druhého setu jsme nastoupili proti slunci. Podstatně jsme se zhoršili a začali jsme víc kecat, než hrát. A to se nám vymstilo. Potštejn se naopak zlepšil, využil našich chyb a set vyhrál 19:25. Ani třetí set jsme nezačali dobře. Opět zbytečné řeči. Bene si dokonce začal vyskakovat na rozhodčího, ale vyfásl žlutou kartu (ani uzavření sňatku ho nezklidnilo). Začali jsme ale opět hrát a i štěstí se nakonec přiklonilo na naší stranu – 25:15 . Ve čtvrtém setu už bylo znát, že soupeř byl nalomený a my si dali pozor na chyby. Vítězství 25:15 a celkově 3:1. Příští zápas už nebude tak jednoduchý a doufám, že po domluvě se sejdeme i podstatně dříve.

 

19.06.2019