Novinky

Vítězné derby s Rychnovem  Muži | 02.06.2012


V pátek 1. června 2012 jsme odehráli konečně zase na domácí půdě zápas s VK Sport Rychnov n. Kn. "A". Předpověď počasí nevěstila nic dobrého. V noci pršelo a ani přes den nebylo počasí příliš volejbalové. Jednu výhodu to ale mělo. Hřiště bylo skvěle nakropeno.

Sešli jsme se tentokráte včas a skoro všichni: Ráďa, Míra, Bene, Vítek, Máša, Matěj a Mori & Mori. Jen kvůli drobnému dešti jsme trochu začátek posunuli. Soupeř také přijel v silné setavě, a tak jsme se těšili na dobrý volejbal. Do prvního setu nastoupili ti zkušenější: Bene, Vítek, Ráďa, Máša, Mori sen. a Míra. Hra byla vyrovnaná, ale podařilo se nám vypracovat nepatrný náskok. Bohužel při našich osmnácti bodech jsme zastavili. Zhoršil se příjem a míč jsme nepoložili na zem. Výsledek 19:25 nás ale nezlomil.

Do druhého setu jsme potřebovali posílit trochu útok, a tak Míru nahradil Mori jun. Soupeř toho využil a prvních pár podání šlo na něj. Nebyl rozehraný, a tak příjem kazil. Nebyl to dobrý začátek, ale zlepšenou hrou jsme dotáhli set do vítězného konce 25:22.

Soupeře to trochu nalomilo a třetí set byl plně v naší režii. V něm stojí za zmínku to, jak si Máša vzpomněl na svá mladá léta a obětavě vrhl rybu a míč vybral. Soupeř si nevěděl rady a set rychle prohrál 25:12.

Ve čtvrtém setu měl opět navrch soupeř. Ale na čtrnácce jsme ho dohnali. Hráli jsme opravdu dobře, žádný míč nebyl ztracen. Zejména Ráďa v poli vynikal. Vrhal jednu rybičku za druhou a právem sklidil potlesk diváků. Soupeř se nás snažil rozhodit nesportovními keci, ale dnes se s touto taktikou nechytal. Chvilku jsme se tahali, ale úspěšnější jsme byli my! Vítezství 25:22 a 3:1 nás opravdu potěšilo a soupeře zdrtilo. Sbalili se a odjeli.

Za dnešní hru zaslouží pochvalu všichni. Každý si vybral nějakou tu chybičku, ale po dlouhé době jsme hráli jako celek. Snad mohlo být jen trochu míň "štěků" do vlastních řad. Zápas to byl opravdu dobrý i díky soupeři. Myslím, že nemluvím jen za sebe, ale pro ten pocit po dnešní hře stojí na hřiště lézt... :). Škoda jen, že se dost ochladilo, a tak jsme domluvili pouze podrobnosti na vodáckou výpravu a rozešli se domů.

 

19.06.2019