Novinky

Naposledy s Peklem  Muži | 18.06.2012


Po pátečním debaklu v Rychnově nás v sobotu 16. 6. 2012 čekal silný soupeř – Peklo. Jelikož v jejich areálu měli turnaj v nohejbalu, poskytli jsme jim azyl.

Sobotní ráno bylo nádherné, ale volejbalu moc nepřálo. Jasná obloha a vítr. Pomalu jsme se scházeli, kropit jsme po předešlých deštivých dnech nemuseli. Pouze natáhnout síť a nalajnovat. Až pozdě jsme si uvědomili, že my jsme vlastně hosté a toto všechno by měli dělat pekelníci. Ti přijeli v silné sestavě, ale bez rozhodčího a dokonce bez zápisu. I ten jsme jim museli půjčit. Nám přišli tři diváci, a tak měl kdo pískat (Zdenda Houštěk), zapisovat (Lumír Linek) i fandit (Lucka Šreibrová + prcek). My jsme se sešli v sestavě Zdenek H., Bene, Ráďa (slíbil jsem mu Vítka), Vítek a klasické duo Mori.

Při losování se nám podařilo vybrat lepší stranu. Do sluníčka budou koukat smečaři soupeře. Moc nám to ale nepomohlo. Začátek setu nám opět ujel díky špatnému příjmu a chaosu při mezihře. Padaly nám tam i míče zadarmo… I když jsme se trochu vzpamatovali, výhra patřila soupeři. Druhý a třetí set byl už trochu lepší, ale na vítězství s Peklem v této jejich sestavě máme maximálně jednou za deset let. A protože příští rok už prý Peklo do okresního přeboru nenastoupí, už se nám to asi ani nepovede… Je škoda, že toto družstvo končí; na druhou stranu soutěž nebude ovlivněna hráči hrající oblastní soutěž I. třídy a dokonce ještě vyšší. Doufáme, že o podzimní turnaj O pekelskou husu se zánikem volejbalového družstva Sokol Peklo nepřijdeme…

Nejsilnější dojmy nezaujatého diváka Lucky – Vítkova obuv (hrál v sandálech), Ráďovy dělové smeče (bohužel jen v případě náher od soupeře) a přehnaná nervozita na naší půlce hřiště, přestože jsme byli stále bodově v kontaktu (i já jsem sprostě nadával).

Mori

 

19.06.2019