Novinky

Rychnov odjel poražen  Muži | 05.09.2010


V pátek 3.9.2010 muži přivítali opět na domácí půdě celek s ambicemi na postup do vyšší soutěže - VK Sport Rychnov nad Kněžnou. Domácí nastupovali do zápasu s respektem, ale zúročili letní přípravu a zvítězili 3:0.

Oslava vítězstvíSoupeř přes léto posílil a jeho soupiska budí respekt. Jména hráčů – Standa Drejsl, David Pokorný, Zdeněk Čihák - jsou známa i za hranicemi našeho okresu. Není divu, že se domácí scházeli trochu připos… (lidově řečeno). Příjezd Rychnováků jim však zvedl náladu - nebyli v nejsilnější sestavě. A domácím ještě nahrávala skutečnost, že se v areálu klubu konal turnaj sociálních ústavů v přehazované a soupeř by mohl být trochu vyveden z míry nestandardním prostředím. Sešli se včas a ve slušné sestavě – Ráďa, Bene, Franta, Víťa, Mori. Na poslední chvíli byl ještě povolán Máša, kterému se od hoblovky či srovnávačky moc nechtělo. Přišel, resp. přijel autem, přesně na začátek hry. Bohužel rozhodčí se opět nedostavil a ani Jana D. nebyla po ruce, a tak se opět hrálo bez řídícího.
Domácí si v prvním setu od začátku udržovali mírný náskok a jejich hře se nedalo, až na několik drobností, nic vytknout. Ač na horší straně (proti sluníčku) nečekaně lehce zvítězili. Po výměně stran začal soupeř trochu zlobit a zejména jeho hra v poli přiváděla některé naše borce k nepříčetnosti. Víťovi se trochu přestalo dařit na smeči a začal hru „ošetřovat“. Dnes se ale vedlo všem, a tak potřebné body dokázal udělat kdokoliv. I nahrávač. Opět těsné vítězství domácích. Ve třetím setu byl již soupeř trochu v útlumu. Domácím se dařila obrana na síti a Ráďa poslal několikrát smečařům míč pod nohy. Celý rozjařený šel na podání a hřiště hodně přestřelil. Nebýt šestibodového náskoku, mohla to být osudová chyba. Několik neuhraných míčů a soupeř nebezpečně dotahoval. Naštěstí blok Máši a Bena (opět pod nohy smečaře) zápas ukončil s vítězným stavem 3:0 (25:19, 25:23, 25:22).
Za dnešní výkon zaslouží pochvalu všichni naši hráči! Zužitkovali v něm zápasy odehrané na turnaji v Kopřivnici. Byli sehranější a jistější než soupeř. Ten se zatím v jeho nové sestavě hledá. Ale i přes prohru podal slušný výkon a takovýto zápas okresní soutěže se musel líbit i přihlížejícím divákům. Radost z výhry si někteří hráči vychutnávali u hřejivého ohně a dobrého moku až do tmy.

 

19.06.2019