Novinky

Zahájení s Rychnovem "A"  Muži | 30.04.2013


Jarní kolo Orlické divize mužů jsme v pátek 26. dubna 2013 zahájili dohrávkou podzimního kola s družstvem VK Sport Rychnov n. Kn. "A".

Čestický turnaj o týden dříve mi dal naději, že se podaří sehnat šest hráčů. V záloze jsem měl Janu pro hru, případně jako rozhodčí. Ve čtvrtek jsem promluvil s Ráďou a po chvilce přemlouvání a po ujištění, že to není trénink, ale mistrák, jsem získal jeho slib účasti.

Ve stanovený čas jsme se pomalu scházeli. Pouze Bene ohlásil menší zdržení. Dorazil dokonce i rozhodčí, a tak jsem Janu opět vytáhl zbytečně… Po rozcvičení jsme do prvního setu nastoupili v sestavě: Bene, Vítek, Matěj, Ráďa, Mori & Mori. Jelikož Franta poslal po Renatě dres (čímž asi chtěl naznačit, že s ním už nemáme počítat) a Máša také o sobě nedal vědět, máme nedostatek střeďáků. Po dobré zkušenosti z Čestic jsme postavili na druhý střed Moriho jun.

První set jsme nezačali dobře. Museli jsme si na sebe trochu zvykat a soupeř toho využil a vypracoval si mírný náskok. Hru jsme ale začali zlepšovat a soupeř naopak chybovat. Začali jsme dotahovat. Dařilo se v poli, kde si zejména Ráďa liboval, že hřiště je ještě měkké. Za obětavost jsem mu slíbil pochvalu. Bohužel jsme hráli proti sluníčku, což se trochu podepsalo na výkonu. První set jsme prohráli těsně 24:26. Do druhého setu jsme nastoupili odhodlaně a hned na začátek získali čtyřbodový náskok. Dobrou hrou jsme ho udrželi zhruba do půl setu. Pak jsme začali zbytečně chybovat, nevyužili jsme soupeřova oslnění sluníčkem a set opět ztratili 20:25. Ve třetím setu jsme chtěli zápas zvrátit, ale začátek moc nevyšel. Špatným příjmem jsme soupeři darovali pohodlný náskok, který si udržel i přes naší zlepšenou hru až do konce. Tentokráte jsme podlehli 22:25 a celkově 0:3.

Ačkoli výsledek vypadá jednoznačně, hra byla vyrovnaná. Osobně jsem čekal mnohem horší výkon. Je škoda zbytečných nevynucených chyb v naší hře. Kiosek byl otevřený, a tak jsme ještě chvilku poseděli a pokecali. Byl pěkný večer a dorazil i Máša a Páva s věrným druhem Garpem…

 

19.06.2019