Novinky

Vydařená odveta v Potštejně  Muži | 14.05.2013


V pátek 10. května 2013 jsme po týdenní přestávce zaviněné nepřízní počasí při mistráku s Kostelcem (3. 5.2013) zajížděli do Potštejna. Bohužel tento týden se mi žádný hráč neozval, a tak jsem byl nucen vzít mobil a potenciální hráče obvolat.

Hned první hovor mne trochu zaskočil. Matěj s mistrákem nepočítá, protože jsem se mu neozval a už má něco jiného. Nevím, při rozhovoru v Česticích jsem nabyl dojmu, že má chuť hrát a že tedy ví, že se od května do konce června každý pátek hraje. Asi jsem se mýlil… Druhý hovor mne naopak potěšil. Ráďa jede a dokonce nabídl odvoz autem. Máša však má od středy volno a plní si povinnosti jiné a jinde.  Je tedy pro nás k nepotřebě. Naštěstí poslední chlapská záloha Standa se nenechal dlouho přemlouvat a mohli jsme tedy vyrazit v sestavě: Vítek, Ráďa, Standa, Lukáš a Mori & Mori (Bene tentokráte na odpolední).

Potštejn se připravoval na turistický pochod Přes tři hrady a náš soupeř zřejmě na první mistrák doma. Při našem příjezdu stavěl teprve kůly. I hřiště bylo vcelku měkké. Počasí opět moc nepřálo a abych mohl hrát, byl jsem nucen vytáhnout rukavice. I přes malou sehranost v této sestavě se nám podařilo od začátku prvního setu udržovat mírný náskok. Soupeři se dnes moc nevedlo. Patrně toho také moc nenahráli. Těžko se jim procházelo přes bloky obou našich střeďáků (Ráďa a Mori jun.) a naopak Vítek byl dnes ve formě. Ostatní jsme jim statně pomáhali. Soupeř sice ke konci setu trochu dotáhl, ale vítězství v prvním setu jsme si uniknout nenechali (25:20). V druhém setu začalo drobně pršet, ale hrát se dalo. Opět jsme od začátku setu mírně vedli. Soupeř se trochu rozehrál a začal zlobit. Ale nepomohlo mu to a set jsme opět získali pro sebe (25:22). Do třetího setu jsme nastoupili s tím, že nesmíme polevit a nechat je rozehrát. Ani Standa, ani Ráďa pět setů hrát nechtěli. Leč, horší příjem a soupeř rázem vedl. Podařilo se nám však hru zlepšit a od půlky setu už byla hra plně v naší režii a soupeř se s porážkou (16:25 a 0:3) smířil. Bylo to nečekaně lehké a příjemné vítězství. Za výkon si zasloužíme pochvalu všichni.

 

19.06.2019