Novinky

Ani Kostelec nás nezastavil  Muži | 23.05.2013


Ve středu 22. května 2013 jsme odehráli kvůli počasí odložené utkání se Sokolem Kostelec n. Orl. Ale ani tentokráte se to neobešlo bez potíží.

Rozhodčího se mi po krátkém přemlouvání Pávy podařilo zajistit, ale se sestavou to bylo horší. Jelikož Lukáš v týdnu nemůže, obvolával jsem náhradníky. Ze čtyř mohl jen Radek Šabata. Pravda, nezkoušel jsem Mášu, ale vědom si toho, že se mistrák hraje ve středu a on dodržuje staré známé pořekadlo o tomto dni, ani jsem mu nevolal. Ke všemu se ještě odpoledne začalo kazit počasí a ve stanovený termín srazu začalo pršet. Bylo mi jasné, že na hřišti budu opět první a sám a že ani tentokráte se neobejdu bez rukavic. Záhy se objevil i jeden ze soupeřů. Naštěstí to byla jen přeháňka. Nezbylo mi tedy nic jiného, než obvolat spoluhráče, kteří se dosud neozvali. Vítek byl na cestě, Bene dorazí brzy, Ráďa Knejp za 15 min., jenom s mým mladým byly problémy. Nějak na mistrák zapomněl a nacházel se v Častolovicích. Sprdnul jsem ho a přikázal, ať nakluše co nejdříve.

Začátek jsme prodlužovali, jak to šlo nejdéle, ale pro blížící se černý mrak jsme museli zahájit v pěti. Start se nám ale povedl. Vítek opět prvním podáním získal přímý bod a od začátku jsme si udržovali mírný náskok. Hra nebyla špatná, pouze trochu zmatek s Ráďou Š. Museli jsme si na sebe navzájem zvyknout. Naštěstí si toho soupeř nevšiml a nevyužil. V půli setu se konečně objevil i Mori jun. a my byli konečně kompletní. Než se rozehrál, soupeř díky našim chybám na příjmu začal dotahovat. Včas jsme se vzpamatovali a set vyhráli 25:20. Mezi sety jsme dlouhou přestávku nedělali. Začátek druhého setu patřil tentokráte soupeři. Do půli setu jsme pracně dotahovali, ale podařilo se dostat navrch. Za stavu 16:15 jsme však museli hru přerušit. Déšť už byl hodně vytrvalý. Netrvalo to ale dlouho a my mohli opět nastoupit na hřiště. O přestávce soupeř trochu zmrznul a nebyl problém set dotáhnout do vítězného konce 25:18. Třetí set už byl plně v naší režii. Ráďa Knejp se rozvášnil a opět se začal obětavě vrhat po míčích. Trochu jsem ho podezíral, zda si něco nevykouřil, ale prý ani nepil. Žádný problém jsme nepřipustili a v klidu set dotáhli do vítězného konce 25:16 a celý zápas 3:0.

Po zápase jsme si libovali, jaké máme dobré výsledky, ale také konstatovali, že v pátek v Dobrušce opět tvrdě narazíme. Bylo chladno, na dlouhé sezení to nebylo, tak jsme se šli ohřát pod sprchu a honem domů…

Mori

 

19.06.2019