Novinky

Dobruška unikla o vlásek  Muži | 27.05.2013


V pátek 24. května 2013 jsme v dalším kole soutěže zajížděli na horkou půdu Dobrušky.

Předzápasové soustředěníTentokráte vše probíhalo v pohodě - domluvili jsme se už na předchozím mistráku. Pouze Vítek nemohl vzít auto, a tak jsem ho zaskočil. Místo Octavií jsme jeli Fábií. V pěti v autě (Vítek, Ráďa, Bene a Mori & Mori) si pak někteří připadali jako skrčenci. Pouze místní Lukáš byl v pohodě. Přijel vozem pro šest pasažérů…  Na předzápasové pohodě nám to ale tentokráte neubralo, o čemž svědčí přiložená fotografie.

Soupeř již v týdnu avizoval možnost hraní v tělocvičně. Ale jelikož bylo pod mrakem, nepršelo a hraním venku byla možnost alespoň trochu smazat výkonnostní rozdíl, nekývli jsme na to. I hřiště bylo tentokráte dokonale připraveno – podmínky takřka ideální.

Dobruška nastoupila v plné síle. Nebo spíš výšce. Jediný nahrávač Milan by zapadl mezi nás. Ostatní byli vyšší. Bylo jasné, že smečaři to nebudou mít jednoduché. To se potvrdilo při prvních šesti útocích. Všechny se vrátily od bloků zpět. A vykrýt to nešlo. Bylo jasné, že hrubou sílou to nepůjde a signály je taky nepřekvapíme. Podařilo se nám s tím však vyrovnat a pomalu jejich náskok stahovat. Díky naší dobré hře a soupeřově horšímu příjmu se hra vyrovnala. Ale náskok vytvořený na úvod setu soupeři stačil a první set vyhrál 25:22. Na kolena nás to nesrazilo, naopak. Bez bázně jsme nastoupili do druhého setu a karta se obrátila. Nepatrný náskok jsme si vypracovali tentokráte my a zlepšenou hrou jsme si ho udrželi do konce. Po několika dlouhých letech jsme Dobrušku přinutili vybrat si oddechový čas. Nebylo jí to nic platné a set prohrála 22:25. To se nám zalíbilo a v nastoleném trendu jsme pokračovali i v třetím setu. Ještě jsme zlepšili hru v poli, kdy žádný míč nebyl pro nás ztracený. Zejména Vítka a Ráďu musím pochválit. A vyplatilo se! Set jsme lehce vyhráli 25:13. Bohužel jsme ve čtvrtém setu neudrželi koncentraci a začali víc kecat, než hrát. Soupeř zároveň zamíchal se svojí sestavou a to vše se podepsalo na výsledku 25:17 pro Dobrušku. Srovnáno na 2:2 a před námi byl poslední set. Začalo drobně pršet, ale byly to kapky štěstí pro soupeře. Opět nám bodově odskočil a v závěru setu se nám navíc nedařilo umístit míč do soupeřova pole. Znamenalo to prohru 15:10 a celkově 3:2. Škoda! Už dlouho jsme nabyli tak blízko k výhře nad Dobruškou. Ačkoli Ráďa neřídil a mohl si dát tedy pivo, museli jsme spěchat domů. Po Víťovi už byla sháňka…

 

19.06.2019