Novinky

Bitva s VK Sport Rychnov "A" v tělocvičně  Muži | 16.05.2014


Předpověď počasí na čtvrtek 15. května 2014 nebyla pro hraní volejbalu venku moc příznivá. Už dopoledne se ale na mne Karel Volt obrátil s dotazem, zda v případě deště odehrajeme mistrák v tělocvičně. Hned jsem mu řekl, že tam půjdeme rovnou.

Všichni se to dozvěděli včas a včas také přišli. Jen Ráďa měl nepatrné zpoždění zaviněné protivětrem při jízdě na kole (patrně). Do sestavy musela být povolána naše záloha – Standa. Zbytek družstva byl klasický: Bene, Vítek, Mori & Mori a již zmiňovaný Ráďa.

Do zápasu jsme vstupovali opět s tím, že dnes je soupeř silný a patrně to nebude z naší strany nijak skvělá hra. První set tomu také odpovídal. Hra bez jiskry a špatný příjem. Následné útoky nemohly soupeře moc ohrozit. I tak ale rychnováci začali chybovat a my pomalu dotahovat. Pro špatný začátek a další chyby ve všech herních činnostech se však zvrat v setu nezdařil a prohráli jsme ho 20:25. Druhý set byl ještě horší. Navíc se přidala zbytečná nervozita některých našich hráčů. Ještě rychlejší konec setu za stavu 14:25. Při pohledu na hodiny jsem přemýšlel, co a kde budeme dělat do 19. hodiny, kdy byla domluvena krátká informační schůzka účastníků putování po Vltavě. Ve třetím setu jsme už neměli co ztratit. Prohodili jsme střeďáky a začali hrát lépe. Hned zkraje se nám podařilo nepatrně odskočit a soupeře tím dostat pod tlak. To se projevilo na jeho hře. Začal chybovat a jeho převaha byla ta tam. I přes jeho závěrečný nápor jsme uhájili vítězství 27:25. A rázem se ze zápasu stalo drama. Prakticky stejný obraz hry byl ve čtvrtém setu. Opět jsme měli po celý set nepatrně navrch a opět drama v koncovce. Byli jsme ale šťastnější a zasloužená naše výhra 25:23. V rozhodujícím pátém setu jsme začali naprosto nezvykle lépe my. Strany se točily na naší osmičce a náskok dvou, tří bodů jsme si drželi až do jedenácti. Ale bohužel přišel opět výpadek našeho příjmu a chyby v útoku. Soupeř dotáhl a my stačili přidat už pouze jeden bod. Set jsme prohráli 12:15 a zápas 2:3. Byla to škoda, ale za předvedenou hru (kromě prvních dvou setů) jsme se stydět nemuseli. Pochválila nás Jana i Páva…:-)

Mori

 

19.06.2019