Novinky

Skvělý úspěch naší mládeže  Mládež | 02.06.2014


Český volejbalový svaz pořádal ve dnech 31. 5. – 1. 6. 2014 v Plzni a v Ostravě dvě oblastní finále v barevném minivolejbale.  Na to plzeňské se po sérii tří kvalifikačních turnajů nominovalo i družstvo modrého minivolejbalu z VK AŠ Kvasiny.

Ve složení Aneta Dostálková, Michaela Suková, Lucie Spěváčková a trenér Tomáš Erben se tým vydal do Plzně již v pátek navečer 30. 5. 2014, aby byl řádné připraven na sobotní zápasy. Na turnaj se nominovalo celkem 255 družstev ve všech barevných kategoriích.

V sobotu proběhly zápasy základních skupin. Ten modrý měl šest skupin, po sedmi družstvech. Zápasy se hrály na čas 7 minut. Děvčata postupně hrála s Hlincovkou 13:11, Kunicemi 12:7, Klatovami C 19:7, Nechanicemi 22:1, Baníkem Sokolov 14:9 a ZŠ Plzeň C 28:5. Stoprocentní úspěch v sobotních zápasech byl základem celkového úspěchu.

Na sobotu večer byl připraven Českým volejbalovým svazem mezistátní zápas ženské volejbalové reprezentace v kvalifikaci o ME 2015. Naše reprezentace se utkala s týmem Slovinska. Zápasu mohli přihlížet všichni účastníci turnaje v barevném minivolejbale, takže si dovedete představit, jakou atmosféru dovede plná hala vytvořit. Českým hráčkám to jistě pomohlo k hladkému vítězství 3:0.

V neděli poté začaly zápasy o umístění. Naše družstvo bylo ve skupině o 1. - 6. místo. Začínali jsme se Spartakem Hořovice a po odehrání základní hrací doby (7 minut) byl stav nerozhodný, a proto bylo nutné odehrát rozhodující bod. Ten se nám podařilo vybojovat a zvítězili jsme 12:11. Bylo to cenné vítězství a dodalo hráčkám potřebné sebevědomí do dalších utkání. V šesté sérii zápasů nás čekal soupeř Klatovy A. Opět jsme vyhráli, tentokrát 12:10. Po tomto zápase se mě holky ptaly, jestli bychom mohli zůstat na druhý zápas reprezentace, který se hraje od 18.00 hodin proti Španělsku. Dal jsem jim úkol, že když budou do třetího místa a budou s tím souhlasit rodiče, tak zůstaneme.

Po našem druhém zápase byl celý turnaj přerušen, protože se mezi děti přijela podívat ženská volejbalová reprezentace. Celou hodinu se děvčata věnovala dětem a podepisovala trika, ruce, míče, obličeje a vše dostupné. Samozřejmě došlo i na foto, aby si odpočinuly ruce. Po hodině museli pořadatelé autogramiádu ukončit, protože by se už asi nezačalo hrát a reprezentace by nenastoupila ke svému poslednímu zápasu kvalifikace se Španělskem.

Po odpočinku nás čekal další soupeř, Baník Sokolov 1, který nás nachytal uspokojené a úvod zápasu díky dobrému podání vyzněl jasně pro Baník. Náskok si již udržel a my jsme dostali za vyučenou v poměru 9:14. Poslední dva zápasy jsme odehráli s pražskými celky. Nejprve s Kometou Praha A, ve kterém jsme zvítězili 17:11 a poslední zápas ve skupině s Olympem Praha A, který jsme překvapivě také porazili rozdílem 13:10. Vzhledem k tomu, že jsme prohráli pouze jediný zápas v průběhu dvou dnů, tak jsme se umístili na krásném druhém místě. V tom případě jsme museli zůstat na večerní zápas.

Na závěr turnaje nastalo očekávané vyhlášení výsledků.  Všechna družstva dostala sladkou cenu a tři nejlepší družstva pěkné medaile. Tímto úspěchem se družstvo nominovalo na celostátní finále, které se bude konat v Brně ve dnech 5. a 6. září 2014.

Večerní zápas začal výborně a já se těšil, že vyjedeme do osmi hodin. Španělky však byly jiného názoru a zápas poslaly do pětisetové bitvy. Nakonec jsme odjížděli ve 20.45 hodin. Cestou jsme natankovali a koupili něco k jídlu a hurá k domovu. Holky se chvilku dívaly na film (přemlouvaly mě, abych se díval taky) a postupně začal být v autě klid. Tak jsem zůstal vzhůru aspoň já. K domovům jsme se přiblížili okolo půlnoci a to holky pookřály, zřejmě se zastesklo. Rodiče a babičky hrdě čekali na své děti, oslavy však asi nechali na následující den. Já jsem v pořádku zaparkoval auto chvilku před jednou hodinou ranní spokojen, že jsme dorazili v pořádku a s výborným výsledkem.

Poděkování patří dětem za výkony a pořadatelům za organizaci.

Tomáš Erben

Odkazy na výsledky z Plzně:

Fotogalerie

 

19.06.2019