Novinky

S Dobruškou opět na domácí půdě  Muži | 16.06.2014


Ve čtvrtek 12. června 2014 jsme opět na domácí půdě předehrávali mistrák s Dobruškou. A jelikož jsme byli oficiálně domácí my, bylo vše perfektně připraveno – hřiště i zápis.

Pouze hráči se scházeli jak švábi na pivo. Se sestavou jsme měli trochu problém. Ondra nemohl a Standovi se moc proti Dobrušce nechtělo. Rozhodl jsem se vyzkoušet Filipa E. Všem jsem rozeslal upřesňující zprávu o dnešním mistráku. Pouze Ráďa byl překvapený a ještě mu nebylo dobře. Hrozila jeho neúčast! Odpoledne mne však uklidnil, že se to zlepšilo. Opravdu na tom nebyl nejlépe, neboť přijel s kofolou a sháněl se po fernetu na žaludek. Dostal jen zvětralou slivovici. Ale prý pomohla. Vítkův pozdní příchod nás trochu překvapil, mnohem víc však jeho nové image. Asi vlivem letních teplot podstatně zkrátil svoji kštici. Zatím si troufl jen na 12, většinou máme 9, či 6 :-)

V sestavě Ráďa, Vítek, Bene, Filip a Mori & Mori jsme byli s porážkou smířeni. Nervozita tedy nehrozila. Soupeř přijel v sedmi, mohl tedy nasadit i rozhodčího. Nám Jana tentokráte vypadla. Trochu jsme je však zklamali zavřeným kioskem. V letním slunečném počasí jsme první set lépe zahájili my. Hráli jsme dobře v poli a soupeř dost chyboval. Nečekaně jsme si vypracovali nepatrný náskok a dokázali ho i zvyšovat až na osm bodů. Bohužel na sedmnáctce jsme se dostali do postavení, kdy Dobruška měla na síti tři vysoké blokaře a nám se nedařil příjem podání. Skóre se srovnalo. Na setbol jsme dosáhli dříve my i s nepatrným náskokem. Leč Beneho 3x zradily jeho prsty a my set prohráli 24:26.

V druhém setu jsme od začátku tahali za kratší konec. V závěru setu jsme ztráceli pět bodů. Pak Bene napravil, co v minulém setu pokazil. Eso, bod přímo z podání a dobré uhrávání míčů ze zadního pole. Jen velká škoda, že poslední jeho nouzový smeč byl milimetrový aut. Ve třetím setu jsme toho k naší škodě už moc neukázali a soupeře ničím nepřekvapili. Výsledek tomu odpovídal: 0:3 (24:26, 23:25, 14:25). Škoda, jako již několikrát jsme si po mistráku říkali: „Dneska by to šlo… „

Mori

 

19.06.2019