Novinky

Poslední zápas sezóny s Opočnem  Muži | 18.06.2014


Z důvodu vodácké výpravy na Vltavu jsme museli poslední utkání letošní sezóny oproti rozpisu uspíšit. Zatímco poslední zápas s Dobruškou jsme odehráli minulý týden, odložené utkání s Opočnem v pondělí 16. června 2014 na domácí půdě.

Trochu mi dělala starosti sestava. Ondra (kuchař) vařil, Ondra (svářeč) taky vlastně vařil a Filip sloužil (dohlížel, aby nic nepodpálili). Zbývalo tedy povolat opět Standu (ani jsem ho nemusel dlouho přemlouvat), který tak doplnil už klasickou sestavu Ráďa, Vítek, Bene a Mori & Mori.

Zatímco se hosté rozcvičovali, my jsme se scházeli. Jelikož se rozhodčí nedostavil, mohli jsme začít trochu později po náležité přípravě hřiště a hlavně svých zchátralých tělesných schránek. Pouze Vítek na to měl jen chvilku. Ten přijel úplně poslední, dokonce i po Standovi…

V prvním setu jsme se drželi osvědčené taktiky co nejtěžšího podání. Někomu to vycházelo, někomu ne. Přidali jsme k tomu vcelku dobrou hru a soupeř neměl šanci. Set jsme zvládli 25:16. V druhém začal trochu zlobit. Od začátku jsme sice vedli, ale v polovině setu byl stav srovnaný. Soupeř začal hrát dobře, měl nepříjemné podání a pomalu si zvyšoval náskok. Na setbolu byl první. Zvýšeným úsilím se hru podařilo srovnat a díky větší zkušenosti jsme stav zvrátili a opět vyhráli 26:24. Třetí set měl už klasický průběh. Pod dojmem, že je vše hotovo, jsme polevili a dali tak šanci soupeři. V tomto setu hrál opravdu dobře a i přes náš finiš, který však přišel pozdě, jsme set prohráli 19:25. Nikdo z nás nechtěl hrát pět setů, šli jsme tedy do sebe a opět hru přitvrdili. Soupeř vzdoroval, byly vidět pěkné volejbalové akce a zákroky na obou stranách. Vítězství v setu (25:20) a v zápase (3:1) jsme si však už uniknout nenechali. Je jen škoda, že tato parta mladíků nemá zodpovědný přístup k volejbalu a jejich start v příštím ročníku je nejistý. Určitě by si během dvou, tří let vybojovali účast ve vyšší soutěži.

Odehrané utkání už nemohlo nic změnit na konečném umístění na třetí příčce tabulky. Může nás mrzet těch několik výher (proher) 3:2, které nás obraly o příčku druhou.

V poslední zprávě sezóny 2013-14 bych chtěl poděkovat všem hráčům za přístup, těm několika fanouškům za podporu, Janě za dobré řízení utkání a ještě lepší zapisování a našemu WM za rychlé zveřejňování zpráv na webu :-).

Mori

 

19.06.2019