Novinky

Přivítali jsme reprezentaci mužů ČR a Japonska  Akce | 28.08.2014


V pátek 22. srpna 2014 zavítala do našeho okresu reprezentace mužů ČR, aby v Hale Romana Šebrleho rychnovského gymnázia odehrála jediné oficiální přípravné utkání v rámci letní přípravy. Soupeřem byla reprezentace Japonska. Náš klub měl tu čest být hlavním spolupořadatelem tohoto volejbalového svátku.

S pořádáním nám pomáhali také členové VK SPORT Rychnov n. Kn. a VKM Réma Rychnov n. Kn.

Vyprodaná hala byla svědky pohledného utkání, ve kterém naši reprezentanti zvítězili 3:0. K vítězství našim reprezentantům pomohli i skvělí diváci, kteří vytvářeli po celou dobu bouřlivou atmosféru, ze které byli překvapeni i sami hráči.

Postřehy Tomáše Erbena:

"Jako spoluorganizátor hodnotím celé utkání jako velmi vydařené, motiv celé akce - přitáhnout mládež do hlediště - se povedl. Přijela družstva mládeže z Trutnova, Náchoda (který vypravil celý autobus dětí), Červeného Kostelce, Hradce Králové a samozřejmě se účastnily děti z pořadatelských volejbalových klubů VK Sport Rychnov n. Kn., VK Réma Rychnov n. Kn a VK AŠ Kvasiny. Odhadem se zápasu zúčastnilo 200 fandících dětí.

Hala byla vyprodána, atmosféra gradovala nejen famózní hrou, ale i očekáváním losování o zájezd do Itálie.

Trenér českého týmu Zdeněk Šmejkal měl před utkáním obavu o děti, které byly rozmístěny po obvodu hřiště, ale po zápase byl spokojený z horlivého povzbuzování. Právě kontakt s publikem byl pro obě reprezentace milým překvapením. Po zápase byla na hráčích vidět spokojenost a těšil je velký zájem o společné focení s mládeží.  Žádný reprezentant z obou družstev neodmítl pózovat na společné fotce a celou atmosféru si všichni užívali.

Samotné utkání jsem viděl jen asi z 10 procent, ale z ohlasů hráčů i diváků jsem zaznamenal jen pozitivní reakce. Stačil jsem mluvit i s vedoucím úseku seniorské reprezentace Jiřím Popelkou, který pln úsměvu říkal, že taková radost, se kterou se setkal při tomto zápase, byla výjimečná a nevyloučil případné opakování podobné akce v Rychnově.

Na můj dotaz Zdeněk Haník, bývalý reprezentační trenér a současný předseda ČVS, jak se mu líbila úroveň zápasu, odvětil: „Hra se mi líbila a atmosféra diváků byla vynikající a vyburcovala hráče ke kvalitnímu výkonu.“

Výborně zahrál také rodák z Opočna, Zdeněk Haník nejmladší. Dle mého názoru hrál za tátu i za dědu, takže to byl pro něj velký motiv pro tak kvalitní výkon.

Závěrem bych rád vyjádřil přání, aby se podobných sportovních akcí konalo v Rychnově víc, protože si myslím, že jsou výborným motivačním spouštěčem ke sportu pro děti všech věkových kategorií.

Samozřejmě mám velkou radost z úspěchu naší reprezentace a kladného ohlasu na celý zápas." 

Podívejte se na reportáž RTV.

O této akci psal také Rychnovský deník (článek 1, článek 2, článek 3, článek 4) a Orlický týdeník.

Fotogalerie

 

19.06.2019