Novinky

V Kostelci v sokolovně  Muži | 12.09.2014


Ve čtvrtek 11. září 2014 jsme hráli druhý podzimní zápas v Kostelci nad Orlicí. A hrálo se jen díky tomu, že soupeř má k dispozici sokolovnu...

Mé obavy z prvního mistráku v Česticích se potvrdily. Do dalšího s Potštejnem (5. září) na domácí půdě jsem nesehnal dostatečný počet hráčů. A to jsem už opravdu lovil, kde se dalo. U některých jsem to chápal, jiní mne vyloženě zklamali. Zůstali jsme pouze čtyři, a i kdybychom vzali Janu, proti Potštejnu se takto hrát nedá. Na poslední chvíli jsme se domluvili na náhradním termínu 27. 9. od 10.00 hod. Tímto se zároveň omlouvám případným fanouškům, ale už jsem je nestihl o této změně informovat. Odložení zápasu mne mrzelo (bylo nádherné počasí), ale vše mi vynahradil páteční telefonát Rádi Knejpa. Přečetl si zprávu o Česticích a zastesklo se mu po nás a hlavně po volejbalu. Koleno se úspěšně léčí, shání ortézu a příště na 90% už bude. Zároveň už bude moci i Ondra a Bene, takže do Kostelce nás pojede šest.

Léto skončilo a pomalu přichází podzim. Slunečné dny skončily a hru v podzimním kole začínají komplikovat deště. Od rána mi zvonily mobily spoluhráčů, zda vůbec v tom počasí někam pojedeme. Rozhodnutí jsem odložil až těsně před odjezd. Soupeř zajistil sokolovnu a posunul začátek utkání na 17.30 hod. Ve stanovený čas jsme tam byli čtyři – Bene, Ráďa, Mori & Mori. Soupeřů tam bylo však ještě o jednoho méně. Na poslední chvíli nám dorazil Vítek a Ondra. Při rozcvičování se objevili ještě dva soupeři, ostatní prý postupně také dojdou. Těsně před prvním hvizdem byli však také kompletní.

Na malou sokolovnu jsme si těžko zvykali a zároveň jsme nemohli uplatnit náš tvrdý servis. I přestávka se na naší hře patrně projevila a nehráli jsme vůbec dobře. Horší příjem a zbytečné chyby na síti, to vše se projevilo na výsledku. Od začátku si soupeř bez velkých problémů vypracoval sedmibodový náskok. Od jeho devíti bodů jsme se však pomalu začali zlepšovat a dařilo se nám dotahovat. V závěru setu jsme i vedli, ale opět zbytečné naše chyby nás připravily o vítězství (26:24). Druhý set měl podobný průběh. Tentokráte jsme začali lépe my, ale dlouho nám to nevydrželo. Soupeř vyrovnal, dostal se do vedení, ale šťastnější jsme byli v této sadě my (24:26). Na straně pod balkonem se nám opět nedařilo. Vzpamatovali jsme se na poslední chvíli, ale už nám to nebylo nic platné. Opět těsná prohra (26:24). Ve čtvrtém setu jsme na tom byli opravdu špatně. V duchu jsem se už smířil s porážkou, ale soupeř udělal chybu. Během bojů mu dorazili další hráči a začal tedy střídat. To ho vyvedlo z tempa, a ačkoli vedl 23:19, nebylo mu to nic platné. Zakousli jsme se a dobrou hrou jsme set dovedli do vítězného konce (25:27). Rozhodující pátý set jsme začali na lepší straně a měnili je s jednobodovým náskokem. Soupeř opět střídal a navíc dělal mnohem víc chyb. V závěru ještě snížil na 12:14, ale zkaženým podáním nám daroval vítězství 12:15 a 2:3. Za což jsme mu podáním ruky poděkovali :-).

S výsledkem spokojeni můžeme být, ale s předvedenou hrou nikoliv. Doufám jen, že to bylo pro nás nezvyklým prostředím a ne výpadkem formy. 

Pavel Moravec

 

19.06.2019