Novinky

S Rychnovem jsme opět selhali  Muži | 06.10.2014


Poslední mistrák podzimního kola soutěže jsme odehráli v pátek 3. 10. 2014 v Rychnově proti VK SPORT „B“.

V tomto oddíle došlo ke změně. Mladíky doplnili zkušení starší hráči a budou hrát oblastní soutěž I. třídy přes zimu v tělocvičně. Tím zůstalo v okresní soutěži pouze jedno družstvo tohoto oddílu. Ještě v pondělí jsme si lebedili na prvním místě tabulky, ale Kounov pro nás nepochopitelně odpoledne s tímto soupeřem prohrál. Rázem z našeho pátečního duelu bylo derby o podzimního lídra soutěže. Ani okresní svaz nepodcenil význam zápasu a jako rozhodčího nominoval toho nejzkušenějšího – Láďu Klára.

Zatímco počasí nám (až na mírný vítr) přálo, okolnosti nikoli. Ráďa je v Paříži a navíc zraněn a Ondra sytí ubytované (je kuchař). Standa, než aby přemlouval k účasti Toma, nastoupí raději sám… Na Símance jsme se tedy sešli v sestavě: Vítek, Bene, Standa, Filip, Mori & Mori.

Do prvního setu jsme nastoupili s úmyslem poprat se o vítězství. Ale hned začátek nám utekl. Opět jsme si museli na postavení zvykat a navíc soupeři vycházelo vše. Každou nouzovku uhráli. O výsledku prvního setu bylo v podstatě hned zkraje rozhodnuto. Náskok jsme sice nepatrně stáhli, ale to vůbec nestačilo. Zcela jasný výsledek 25:17. Začátek druhého setu naopak vyšel nám. Bohužel se dařilo pouze do stavu 0:5. Pak to na nás opět padlo. Ještě do 17 bodů jsme vedli, ale zase díky našim chybám jsme set prohráli 25:23. Ve třetím setu jsme už fakt neměli co ztratit. Ale ze špatné hry jsme se nedokázali vymanit. Herní lehkost z minulých zápasů byla ta tam. Hráli jsme v křeči a kupili jednu chybu za druhou. Opět prohra 25:22 a celkově 3:0.

Za tento zápas se chválit nemůžeme. Špatný příjem, z toho vyplývající nouzovky a nedůrazný útok, hodně zkažených podání a i ani ty, které síť přeletěly, soupeře nerozhodily, špatná obrana… V podstatě nebylo co pochválit. Snad jen jeden jediný útok – rychlík ze středu. Na tom budeme muset zapracovat. Touto prohrou jsme se odsunuli na druhé místo se ztrátou pěti bodů :-(.

Pavel Moravec

 

19.06.2019