Novinky

Pekelská husa nám uletěla  Muži | 27.09.2010


V neděli 26. září 2010 uspořádal volejbalový klub Sokol Peklo nad Zdobnicí tradiční zakončení podzimní sezony - Turnaj o pekelskou husu. Bohužel jsme neochutnali...:-(

Společné fotoLetos se turnaj konal netradičně v neděli (v sobotu neměla hlavní kuchařka čas) a netradičně v tělocvičně (venku se opravdu hrát nedalo). Bohužel si pořadatelé nevedou řádnou evidenci, a tak se přesně neví, kolikátý ročník to byl. Dle jejich vzpomínek se první turnaj konal v roce 1991. VK AŠ Kvasiny jsou uvedeny na "poháru" jako vítězové v letech 1992, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001 a 2003. Jsou tedy v historii tohoto turnaje nejúspěšnějším družstvem. Tento turnaj má svoji atmosféru. Podzimní počasí, navyspitatelní soupeři a především pověstné dobrodružné návraty na kolech. Ty jsou však již minulostí, protože účastníků ubývá a turnaj je odehrán velmi brzy.
Součástí letošního turnaje byla i dohrávka neodehraného mistráku mezi Peklem a Kvasinami. Jelikož byl letošní turnaj netradiční, kvasinští zvolili i netradiční dopravu. Franta se uvolil, že vezme velké auto, do kterého se všichni vejdeme. Trochu to zkomplikoval Ráďa, který sice o půl osmé zjišťoval, co se dnes bude dít, ale na odjezd v 8.45 z Rychnova dokázal ještě zaspat. Po několika letech Kvasiny daly dohromady nejsilnější možnou sestavu: Franta, Bene, Mori, Ráďa, Tom a Vítek. Neúčastnil se jen Máša (musí být taky někdy doma) a Matěj (?).  Sestava tedy zralá na vítězství. V tělocvičně ve Vamberku se letos sešli celkem čtyři družstva. Peklo, Kvasiny, Rychnov a Potštejn.
Šťavnatá výhraJako prvního soupeře Kvasinám určil los domácí Peklo. Při určeném systému turnaje bylo jasné, že je to v podstatě finále. Kdo vyhraje druhý zápas turnaje, bere nejen husu, ale i dva body do okresní soutěže. Stejně jako Kvasiny, tak i Peklo vytáhlo do boje s tím nejlepším, co má. Peklo začalo mnohem lépe. Kvasinám se nedařil příjem a trochu je opustilo i štěstí, protože míče, které byly hratelné končily v těsném autu, nebo v síti. Naopak soupeři vycházelo takřka vše. Získal si značný náskok, který kvasinští zlepšenou hrou dokázali pouze snižovat. Druhý set byl vyrovnaný. Kvasiny si ale nedokázaly vytvořit potřebný náskok a v podstatě opět jen dotahovaly. Bohužel touto prohrou Kvasiny přišly nejen o husu, ale asi i o možnost získat titul okresního přeborníka. V tomto zápase kvasinští nehráli to, co ve zbytku soutěže.
Další dva zápasy - s Potštejnem a Rychnovem byl již plně v režii Kvasin. A i když domácí 2x remizovali, husu snědli oni. Jak dokazuje tabulka, při jiném systému hodnocení by na ni neměli nárok. A ani si ji nezaslouží, protože ji ani nedokázali sníst. To za se vítězství Kvasin nestávalo... Letošní Pekelskou husu kvasinští zakončili opět netradičně - na bowlingu v GAPA centru. 

 

19.06.2019