Novinky

Dvojzápas s Opočnem  Muži | 09.05.2016


V dalším zápase soutěže jsme v pátek 6. května 2016 zajížděli na půdu Opočna, ale na hřiště do Jílovic.

Sehnat šest hráčů je stále složitější. Ještě v sobotu jsem byl v klidu, protože Filip E. potvrdil svoji účast na tomto zápase. V pondělí už bylo vše jinak. Poslal SMS, že má chřipku, a tudíž místo volejbalu se bude léčit. Podařilo se mi přesvědčit Standu. V sobotu jsme pak měli sehrát se stejným soupeřem odložené utkání z podzimu v areálu v Kvasinách. To už jsme byli jen čtyři, protože Mori jun. si na sobotu sjednal brigádu. Nezbylo nic jiného, než volat a domlouvat se. Jelikož Ráďa odsouhlasil sehrání dvojzápasu („S těmadle klukama to pude“), směřoval jsem vše k tomuto cíli. Standu jsem o tom však pro jistotu informoval až po nasednutí do jeho auta.

V Jílovicích jsme se sešli (Ráďa, Bene, Vítek, Standa, Mori sen. & jun.) mnohem dřív, než domácí. Dehydrovaní se tedy mohli občerstvit točeným pivem. Prostředí v Jílovicích je pěkné, leč větru a slunci otevřené. Hned od začátku jsme věděli, že to bude trochu problém. Kritiku na špatné losování jsem si vzal k srdci a podařilo se mi vyhrát lepší stranu, tu po sluníčku. Vítr a sluníčko se podepsaly na hře obou týmů. Žádná sláva to nabyla. Nám klasicky nešel příjem a i útoky byly neslané nemastné. Soupeř více kazil a tím nám velice pomohl k vítězství v zápasu 0:3 (20:25, 23:25, 20:25). Hodnocení prvního utkání by asi bylo: „Tak nějak jsme to doplácali.“

I Opočno chtělo mít volný víkend a souhlasilo odehrát oba zápasy v pátek (snad proti tomu nebude vedoucí soutěže nic mít). Po kratičké přestávce na občerstvení jsme se vrhli do dalšího boje. Opět se mi podařilo vylosovat lepší stranu. Náš obraz hry se však moc nezměnil, soupeř se naopak začal pomalu rozehrávat a začal dělat problémy. Nicméně první set jsme vyhráli 25:21. V druhém setu jsme si i přes nepříjemné oslnění od sluníčka dokázali vypracovat slušný náskok. Po šňůře hrubých chyb jsme však o něj přišli a rázem jsme se museli strachovat o výsledek. Soupeř se dokonce dostal dřív na 24 bodů a jen zázrakem jsme dokázali porážku odvrátit (26:24). Musela přijít kritika naší hry. Bohužel některých z nás se asi trochu dotkla. Do třetího setu jsme nenastupovali zrovna v dobré pohodě. Hra byla z naší strany příšerná, čemuž odpovídal i výsledek 18:25. Ve čtvrtém setu jsme opět hráli proti sluníčku. To se na to ale už nemohlo dívat a pomalu šlo spát. I vítr se trochu utišil a proto snad jen tento set snese trochu přísnější měřítko. Přes padající chlad jsme se na konečné vítězství (3:1) museli zapotit. Problémy nám dělaly zejména bloky Opočna. Nezbývá nic jiného, než se z toho poučit a začít konečně hrát náš volejbal.

Mori

 

19.06.2019