Novinky

Čestice - vyrovnaný soupeř  Muži | 16.05.2016


V pátek 13. května 2016 nám rozlosování soutěže přisoudilo za soupeře na domácí půdě Sokol Čestice.

Z naší strany to byl bezproblémový termín, mohli jsme se sejít všichni, kdo má o mistráky trvalý zájem. Tedy všech šest… Naopak nepřijatý hovor už z minulého pátku od vedoucího družstva Čestic dával tušit nějaký zádrhel hostů. Během týdne jsme na to zapomněl, ale ve středu se Miloš Sršeň ozval znovu. Naštěstí chtěl jen posunout začátek na pátou hodinu. Bohužel však zasáhlo opět počasí. Celý den bylo přijatelně, ale s blížícím se termínem se zhoršovalo. Přesně v čas našeho srazu se vydatně rozpršelo. Sešli jsme se v šatně a zatímco ostatní sledovali hokej na Aldově mobilu, já komunikoval s Janou. Iniciativně nám nabídla v případě opravdu špatného počasí zajištění tělocvičny ve Skuhrově.

Před pátou déšť ustal a bylo i docela teplo. Ideálně na volejbal. Honem jsme připravili hřiště, rozcvičili se, počkali na zapisovatelku Janu (Miloš Sršeň ji zachránil od řízení utkání) a mohli jsme v sestavě Ráďa, Vítek, Alda, Bene a Mori jun. & sen. začít. Stejně jako my, posílily i Čestice o hráče krajského přeboru. Dal se tedy tušit dobrý volejbal. Opět nám chvilku trvalo, než jsme začali hrát. Ale obraz hry byl úplně jiný, než minulý týden. Příjem byl podstatně lepší a tím pádem se dala více kombinovat hra a i smečaři se dokázali víc prosadit. Celkem v pohodě jsme vyhráli první set 25:20. Druhý set jsme začali hůře. Postupně jsme dotáhli a bojovali o každý bod. V tomto setu se hrál nejlepší volejbal. Jak soupeř, tak my jsme asi ukázali vše, co umíme. O vítězi nebylo dlouho rozhodnuto. Svědčí o tom výsledek 32:34, bohužel pro Čestice. Trochu k tomu pomohla i zbytečná diskuse s rozhodčím. Po ní vždy ztratíme na pár míčů koncentraci. V třetím setu jsme už byli plně soustředěni a nepřipustili jsme žádné drama. Snad jen smečaři měli trochu problém vyhnout se jednoblokům (25:19). Ve čtvrtém jsme neponechali nic náhodě. Hned na začátku se nám podařila šňůra podání, po kterých soupeř nemohl nebezpečně zaútočit. Vypracovali jsme si dostatečný náskok, který stačil pouze trpělivě udržovat. Výsledek jednoznačný 25:12 a celkově 3:1.

Tentokráte nám konečně hra přinesla dobrý pocit z výkonu. I přes prohru je z Čestic v takovémto jejich složení konečně zase soupeř, s kterým se dá hrát slušný volejbal. Přihlížející diváci byli spokojeni.

Mori

 

19.06.2019