Novinky

"Pouťák" v Potštejně  Muži | 24.05.2016


Před dalším mistrákem s Potštejnem v pátek 20. května 2016 nebylo jasné, kde se bude hrát. V tento termín se totiž koná v Potštejně pouť.

Toho se obávala většina našich hráčů a patrně i někteří domácí, nebo spíš domácí rozhodčí… Ve středu bylo vše vyřešeno. Domácí chtěli hrát před početným publikem.

Proti nevyzpytatelnému soupeři jsme se na hřišti Pod lipami za ideálního počasí sešli v nejsilnější sestavě Alda, Vítek, Bene brblající Ráďa a Mori sen. & jun. Jednu výhodu to mělo: v tom pouťovém hluku neuslyšíme, jak si nadáváme.

Hned zkraje prvního setu jsme se do nich pustili hlava nehlava. I když rozhodčí malinko stranil domácím, vyhrát Potštejn nemohl. Hráli jsme dobře a vítězství 15:25 bylo jednoznačné. Druhý set jsme nezačali dobře. Hráli jsme trochu zbrkle, nedařil se tolik příjem a i soupeř se rozehrál. Stav 18:10 byl kritický, ale ještě jsme se dokázali vzpamatovat a zlepšenou hrou jsme dokázali srovnat. Na vítězství jsme už však neměli a prohráli jsme set 25:21. Hodili jsme to za hlavu a vrátili se ke hře z prvního setu. Vyplatilo se! Potštejn chvilku vzdoroval, ale výsledek 19:25 hovoří za vše. Čtvrtý set byl už jednoznačně v naší režii. Vyvarovali jsme se velkých chyb a soupeř uhrál pouze to, co jsme mu dovolili. Výsledek 8:25 a 1:3 nás potěšil. Byl to po delší době zase zápas, kdy nás hra těšila. Po malém občerstvení jsme se rozešli. Někdo domů, jiní na pouť nakoupit perníky, zastřílet si na terče a navštívit centrifugu. Ráďa přestal brblat a byl s pátečním odpolednem a nastávajícím podvečerem naprosto spokojený. Bylo těžké ho přesvědčit k návratu… :-)

Mori

 

19.06.2019