Novinky

Konečná v Kounově  Muži | 27.06.2016


Před posledním zápasem v pátek 17. června 2016 v Kounově jsme zjistili, že máme v rukách letošního přeborníka Orlické divize mužů. Naše hra rozhodne, zda vítězem bude Kounov, nebo VK Sport Rychnov. Velmi důležitý zápas! Jakýkoliv výsledek však už nemohl ovlivnit naši třetí pozici.

Na „výlet“ do hor jsme odjeli v nejsilnější sestavě: Ráďa, Bene, Vítek, Alda, Mori jun. & Mori sen. Po příjezdu jsme byli na vážkách, zda zde opravdu hrajeme. Rozcvičovali se pouze naši hráči. Soupeř nikde. Tedy až na Roberta, sedícího na židli. Hýbat se ale moc nemohl. Vedle sebe měl berle a na noze ortézu. Po chvíli se objevil další soupeř s tácem plným půllitrů piva. Zbytek hráčů dorazil těsně před stanoveným termínem začátku utkání.

S vědomím, že nemáme co ztratit, jsme se s vervou pustili do hry. Kounov nezačal dobře. Zvolil si sice stranu po sluníčku, ale proti nepříjemnému větru. Navíc přidal hodně vlastních chyb. Brzy jsme si vypracovali dostatečný náskok a set dotáhli do vítězného konce 25:18. V druhém setu se Kounov zlepšil, nicméně nehrál svoji typickou hru. Dařilo se nám eliminovat jeho útok. Tentokráte jsme však udělali více chyb, a ačkoli jsme dotahovali, těsně jsme prohráli 24:26. V dalším setu jsme chyby odstranili a soupeře jasně přehráli 25:15. Čtvrtý set asi rozhodl. Naši smečařům se přestalo dařit pokládat míče. Útok neměl dostatečnou sílu a většinou mířil přímo do soupeře. Navíc se Kuba (Kounov) naštval a řekl si o větší příděl nahrávek na střed.  Zablokovat jsme ho nedokázali a i v poli zvednout jeho umístěné údery byl problém (27:25). V rozhodujícím pátém setu jsme nezačali dobře. Smečaři už nenašli síly k tvrdému útoku a hned na začátku si soupeř vypracoval náskok, který pohodlně držel až do konce utkání (15:11 a 3:2). Poslední bod udělal Ráďa, který se nechal rozptýlit zapisovatelem a nedal podání. Škoda, poskočit v tabulce jsme sice nemohli, ale 100% úspěšnost v utkáních v Kounově by hřála u srdce… :-)

Mori

 

19.06.2019