Novinky

Letní volejbalový tábor  Mládež | 12.10.2018


Každý rok na konci léta  pořádáme pro volejbalový potěr letní volejbalový tábor. Letos to bylo v termínu 26. – 31. srpna 2018. Vzhledem k probíhající rekonstrukci sociálního zařízení a výstavbě nového zázemí jsme se museli mít na pozoru, aby nikdo nepřišel k úrazu. To však byla jediná komplikace.

V neděli 26. srpna 2018 jsme se začali okolo 17 hod. scházet. Soustředění se zúčastnilo 10 dětí: T. Kouřimová, M. Štěpán, L. Marková, J. Moravec, M. Suk, H. Morrisová, A. Drašnarová, E. Bartková, O. Hejčl, J. Pop, kteří v areálu spali a M. Moravec a K. Dusbabová docházeli na denní aktivity.

Celý týden se o děti staral M. Moravec a T. Erben; odpoledne nám pomohla R. Stieberová a J. Brich. O snídaně svačiny a večeře se výborně starala J. Moravcová s R. Stieberovou.

Nedělní začátek soustředění byl trochu komplikovaný.  Firma nestihla včas dokončit svou práci a netekla voda na toaletách a sprše. Děti si tak pouze postavily stany, chvilku si zahrály, ale na přespání se vrátily domů, přijely až na pondělní snídani. Dopoledne bylo vše připraveno  a soustředění mohlo začít! Budíček byl každý den v 7.30 hod. Po rozcvičce čekala na děti vydatná snídaně, se kterou pomáhaly děti formou služeb. Po snídani a osobní  hygieně následoval dopolední trénink, který byl většinou zaměřený na zlepšení fyzické kondice. Během tréninku byla svačina a v 11.30 hod. jsme odjeli na oběd, který jsme zajistili v jídelně ZŠ Solnice. Byla to opravdu skvělá volba. Obědy byly výborné! Po obědě jsme opět nasedli na kola a jeli zpět na kurty. Po návratu měly děti polední klid vyplněný hraním různých her. Následoval odpolední trénink většinou s míčem. Děti se rozdělily do skupinek podle barvy, kterou budou v následující sezoně hrát a trenéři se střídali v trénování skupinek.

Ve čtvrtek jsme udělali trochu změnu. Po obědě jsme rovnou ze Solnice vyrazili na cyklovýlet. Trasa byla: Solnice – Brocná – Bílý Újezd – Hroška a cíl jsme si dali na zmrzlině v Ještěticích. Po odpočinku a tréninku jsme navečer opékali špekáčky. Čtvrteční den jsme zakončili oceněním našich úspěšných hráčů Jana Moravce a Marka Suka za skvělou reprezentaci v republikových turnajích a rozloučením s nejstaršími hráčkami Terkou Kouřimovou a Eliškou Kapcovou, které přestupují do šestkového volejbalu. Všichni dostali památeční tablo. Kluci s fotkami z republikových turnajů a dívky ze svého působení v klubu.

Celý týden nám počasí přálo, proto si děti mohly vyzkoušet spoustu různých pohybových aktivit, míčových sportů a atletických disciplín.

Děkuji dětem za velké nadšení pro hru a dobré chování. Celý týden působili jako skvělá parta.

Děkuji maminkám za upečené dobroty.

Soustředění se po všech stránkách povedlo! Za rok nashledanou!!

Martin Moravec

 

19.06.2019