Novinky

S Peklem jen o vlásek  Muži | 03.06.2011


Ve svém domácím areálu jsme v pátek 3. června 2011 přivítali družstvo z Pekla nad Zdobnicí. Dalo se očekávat velké drama...

Jelikož se všechny zápasy minulého kola pro nepřízeň počasí odložily, zůstala situace na druhém až čtvrtém místě nevyjasněná. O ní se rozhodlo v dnešním derby. Významu utkání však neodpovídal příchod domácích hráčů. Za včasný příchod mohu pochválit jen sebe. Ostatní se scházeli jak švábi na pivo. Ale mohu si za to sám, protože jsem tentokráte na internetu "nevyvěsil" čas srazu. Příště musím být zodpovědnější. Po předchozích deštích byl kurt náležitě připraven. Kropit se nemuselo, stačilo jen přejet sítí a nalajnovat. Rozhodčího Ráďu Dusila jsem tentokráte zajistil včas, pekelníci přijeli trochu později, a tak se mohlo za krásného počasí začít. Radost nám trochu kalil Vítek, který volal, že uvízl v koloně a že dorazí trochu později. Sestavu jsme měli slušnou: Ráďa, Franta, Bene, Matěj, já a můj synek a v záloze byl ještě Ondra a na cestě Vítek. Soupeř byl také v silné sestavě. Do plné síly jim scházel pouze Honza Mimra. Rozhodli jsme se tedy vzdorovat co nejdéle, aby Vítek dorazil alespoň na poslední set.
Do prvního setu jsme vstupovali na horší straně - proti sluníčku. Někteří už před prvním hvizdem vedli pesimistické řeči. Hra byla však vyrovnaná. Soupeř si ale díky skákanému podání vytvořil mírný náskok. Ten se podařil stáhnout a konec setu byla přetahovaná. Šťastnější však byli pekelníci a vyhráli ho 30:28. Do druhého setu už mohl nastoupit i Vítek, vystřídal Moriho ml. a přišel nás podpořit i Máša ml. a dokonce i starosta Ivan. To vše nám zvedlo sebevědomí. Přesto soupeř opět vedl a v našem družstvu se začala projevovat mírná nervozita některých hráčů. Naštěstí se doutnající konflikt podařilo zažehnat. Soupeř se s tím nedokázal vyrovnat. Dotáhl to k 23. bodu, ale naší zlepšenou hrou a svými chybami víc nedokázal. Druhý set pro nás 25:23. Třetí set se podobal druhému, ale bohužel s opačným výsledkem - 27:25 pro pekelníky. Ve čtvrtém setu už jsme neměli co ztratit, a tak jsme hráli uvolněně. Dokonce i Matěj se vrhl po míči. Sice se nepatrně umazal, ale míč vybojoval. To vše přispělo k jasnému vítězství v setu 25:19. V pátém setu je to už kdo z koho. Začínali jsme proti sluníčku, strany měnili za vedení soupeře, v závěru setu sahali po vítězství, ale šťastnější bylo Peklo a zvítězilo 15:13 a tím 3:2 na sety, kuriózně ale na míče prohrálo 114:116. Škoda! Byl to ale pěkný zápas (ocenili to i diváci), rozhodčí taky dobře pískal (toho jsem odměnil já) a večer byl skvostný. Kiosek byl otevřen, pivo bylo, a tak jsme ještě chvilku poseděli, potlachali a užívali si pohody po dobře odvedené práci.

 

19.06.2019