Novinky

Pohodový podvečer v Kostelci  Muži | 17.06.2011


V dalším kole okresní soutěže jsme zajížděli v pátek 18. června 2011 do Kostelce nad Orlicí. Soupeř je to nevzspytatelný, a tak jsme nic nenechali náhodě.

Franta vzal pojízdnou šatnu a dokonce se ozval Vítek, že se taky dostaví. Měli jsme tedy sestavu silnou: Franta, Ondra, Bene (s rodinou), Ráďa, já se synkem a Vítek (taky s rodinou). Přijeli jsme brzy. Soupeř ještě nikde. Převlékli jsme se a čekali. Konečně se začali scházet a my se mohli začít rozcvičovat. Pro příště si však musíme pamatovat, že do Kostelce je nutné vzít si šatnu a ještě anténky. Domácí je asi nemají. Dohodli jsme se s rozhodčím, že budeme hrát mezi kůly. Takto se hrálo někdy v počátcích volejbalu.
V prvním setu seděl Ondra. Soupeř držel s námi krok jen asi do 12 bodů. Pak jsme si vytvořili dostatečný náskok, který jsme udrželi do vítězného konce 25:17. Bylo znát, že hraje Vítek. Hned se zlepšila hra v poli i na útoku. V druhém setu nás soupeř trochu zaskočil a s vervou se do nás pustil. Franta trochu znervózněl a začal zvyšovat hlas. Naštěstí jsme se brzy vzpamatovali a Ondra mohl Toma střídat za stavu 15:14 pro nás. Uvedl se serií dobrých podání, a tak jsme set už dohráli opět v klidu (25:20). Jakmile se v třetím setu dostal na podání Ráďa, bylo v podstatě rozhodnuto. A nic nepomohlo, že do třetího setu nastoupil u soupeřů Tomáš Ešpandr a netradičně na náhru. Pro tvrdé podání neměli šanci. Marně se divačky dožadovaly, že chtějí, aby jim domácí něco ukázali. Vítek se nabídl, ale zrovna to je prý ani nenapadlo. Jejich škoda. Neviděli vůbec nic. Soupeř se na nic nezmohl, udělal si pouze deset bodů. Opět pohodové vítězství 3:0.
Bylo brzo jet domů, a tak jsme se přes počáteční protesty Beneho (jde na noční šichtu) ještě stavili občerstvit Na panelu. Ráďa projevil zájem vidět našeho pejska, a tak jsem mu ho ukázal. Když zjistil, že mu chutná pivo, byl nadmíru spokojený. Prý by byl skvělý kamarád. Pil by s ním, nenadával by mu, nesmál by se mu... Udělal se pěkný večer, ale je čas jít domů a připravit se na zítřejší dlouhý den - oslavy 70 let pod vysokou sítí v Kvasinách.

 

19.06.2019