Novinky

Žáci v semifinále krajského přeboru  Mládež | 08.11.2011


V neděli 6. listopadu 2011 se naši chlapci účastnili prvního semifinálového kola krajského přeboru v modrém minivolejbalu, které se konalo v Nové Pace. Pořadatelem byl oddíl TJ Harant Pecka.

Žáci při hřeToma E. zaskakoval v jeho trenérských povinnostech Mori. Kluci jeli ve složení J. Dohnal, V. Ságner, J. Šabata a M. Duzbaba. Pořadatelé poslali přesný popis trasy a i díky moderním technologiím cesta probíhala bez bloudění a do cíle dorazili včas. Hrálo se v moderní nové školní tělocvičně. Volejbal zde měl patrně premiéru, neboť domácí prý hledali kůly kdesi v přístavku a anténky byly ještě v originálních obalech.

Do prvního utkání kluci nastoupili proti domácímu družstvu dívek TJ Harant Pecka. Začátek prvního setu, než se rozkoukali, jim malinko utekl. Naštěstí se včas vzpamatovali a podařilo se jim ho vyhrát 26:24. V druhém setu již nic neponechali náhodě a přesvědčivě zvítězili 25:18 a tím i zápas 2:0.

Do druhého zápasu kluci nastoupili proti podstatně vyspělejším děvčatům z RÉMY RK. Svojí hrou je patrně zaskočili a první set poměrně lehce vyhráli 25:19. V druhém setu se vše obrátilo a naši borci ho prohráli 21:25. Následoval tedy třetí, rozhodující. Zde se vyspělost dívek už projevila a třetí set jsme ztratili (9:15). Prohra 1:2.

Nástup družstevV dalším zápase kluci narazili na favorizovaný Baník Vamberk. První set byl katastrofální. Nedařilo se podání, a tak byl brzy konec se stavem 15:25. V druhém setu začali kluci konečně plnit pokyny a míče umísťovali do volného prostoru. Ač celý zápas tahali za kratší provaz, set vyhráli 27:25. Opět tedy došlo na třetí rozhodující set. Bohužel nepomohlo ani povzbuzování dívek z RÉMY a po přetahované kluci opět prohráli 16:18 a tím celý zápas 1:2. Opět selhalo podání.

Po půlhodinové přestávce kluci nastoupili proti domácí TJ Harant Pecka. Tentokráte chlapcům. Je vidět, že v Harantu má práce s mládeží daleko větší tradici a naši borci neměli šanci. Opět prohra 0:2 (17:25, 18:25).

V posledním zápase nás čekala děvčata ze Sokola Zbečník. Dva sety byly naprosto vyrovnané 23:25 a 25:23. Opět musel následovat třetí rozhodující. A bohužel opět těsná prohra 12:15.

První semifinálové kolo skončilo těsně po jedenácté hodině. Zbývalo vyhlásit pořadí turnaje (Baník Vamberk, TJ Harant Pecka chlapci, RÉMA RK, Sokol Zbečník, VK AŠ Kvasiny, TJ Harant Pecka dívky). Pořadatelé odměnili každé družstvo taškou se sladkostmi a mohlo se vyrazit domů.

Kvasinští kluciDalší kolo se koná 19. 11. 2011 v Ryhnově nad Kněžnou. Do té doby by se trenéři měli zaměřit na odstranění nedostatků při podání a zejména na to, aby kluci přestali hrát "naivně" a míče umísťovali do volných prostorů a ne protihráčům přímo do ruky. Mezihra vcelku ušla a bylo vidět i několik skvělých zákroků v poli. Pak mohou porazit všechna družstva. Určitě chlapci zaujali svojí hrou. Aspoň tedy děvčata s RÉMY... :)

 

19.06.2019