Novinky

V Rychnově jsme neuspěli :-(  Muži | 04.05.2012


Ve čtvrtek 3. 5. 2012 jsme se v Rychnově na Símance sešli, abychom konečně odehráli odložený zápas z podzimu s VK SPORT Rychnov n. Kn. A.

Osud tohoto zápasu byl dlouho nejistý (viz zpráva z podzimu). VK SPORT nabídlo jediný jarní termín, a tak jsme se tomu přizpůsobili. Ale i tak si s námi počasí zažertovalo a těsně před zápasem začalo poprchávat. Po chvilce se ale umoudřilo. Bylo ideální volejbalové - teplo a zataženo. Jen vítr malinko zlobil.

Kupodivu jsme se sešli v asi nejsilnější možné sestavě: Tom E., Bene, Vítek, Ráďa (konečně), Míra a klasika Mori & Mori. Začátek prvního setu byl skvělý. Podařilo se nám vypracovat náskok zhruba sedmi bodů. Nám se vše dařilo (Ráďa se blýskl zákrokem v poli) a soupeř pokulhával. Na sedmnácti bodech jsme se však zastavili a set se začal pomalu otáčet. Soupeř se zlepšil a my nebyli schopni položit míč na zem. Smečaři trefovali protihráče. K tomu se ještě přidal zhoršený příjem podání a první set jsme ztratili 22:25. I přes snahu se zlepšit se nám ani v druhém setu nevedlo. Od začátku jsme tahali za kratší konec provazu. Navíc některým z nás, kteří delší dobu nehráli, začaly docházet síly. Ani to štěstíčko se k nám tentokráte nepřiklonilo a i druhý set jsme prohráli 15:22. Do třetího setu jsme trochu zamíchali se sestavou. Místo Rádi šel Mori jun. na smeč a na blok šel Vítek. Hra se malinko zlepšila, ale stejně jsme soupeře stále jen doháněli. Nedokázali jsme ho dostat pod sebe a tím ho trochu znervóznět. Navíc jsme zkazili víc podání, než je zdrávo. I když jsme v závěru trochu náskok stáhli, na vítězství to nestačilo a set jsme prohráli 22:25 a tím i zápas 0:3.

Bezprostředně po zápasu jsem to nesl těžce. Přece jen to bylo derby, ale teď s odstupem a s přihlédnutím k naší zimní tréninkové morálce jsme hráli, co šlo. Soupeř byl dnes lepší. Zítra si snad spravíme chuť ve Vamberku.

Mori

 

19.06.2019