Novinky

Překvapení se nekonalo  Muži | 03.09.2010


Ve 3. kole přivítalo družstvo mužů na svém hřišti nejstarší celek soutěže - Baník Vamberk B a i přes počáteční problémy povinné vítězství 3:0 vybojovalo.

Zdánlivě jednoduchý zápas se začal dramatizovat ještě před srazem hráčů. Z domluvené sestavy (Ráďa, Ondra, Franta, Bene, Matěj a Mori) odpadl Franta kvůli odtahu na Haničce a jelikož Máša (v záloze) hobloval, byla povolána záloha, která se používá zatím jen v krajním případě - Mori ml. Sraz na hřišti byl stanoven na 16.15 hod., ale v 16.35 tam byli jen dva - Mori st. a Ondra. Brzy naštěstí přibyli i další, ale 10 minut před stanoveným začátkem stále chyběl Matěj. Po telefonickém dotazu sdělil, že byl zdržen ve škole a že je ještě v Dobrušce.
Soupeři nahrávaly i další okolnosti: poměrně zima, občas padaly kapky deště a ještě byl mezi nimi asi hodinu čerstvý děda. Už jim scházela jen podpora něčeho ostřejšího a byl by z nich rázem soupeř nebezpečný. Takto nás už jednou dokázali porazit jako jediní v podzimní části soutěže.
Naštěstí dorazili také později. Rozhodčí se nedostavil vůbec, a tak se mohlo začít o trochu déle proti stanovenému termínu. Domácí začínali v pěti hráčích.
Začátek hry sestavě odpovídal. Bylo nutno si ve hře udělat trochu pořádek a neustále si říkat, kdo bude co hrát. Po počátečním vedení soupeře se hra postupně vyrovnávala a když se mu přestal dařit příjem, domácí první set dotáhli do vítězného konce.
V druhém setu soupeř svůj příjem podání vylepšil a začal dělat daleko víc problémů. K tomu se přidala ještě nervozita Rádi z jeho špatně uhraných míčů, a tak soupeř vedl daleko déle. Naštěstí se s tím Ráďa vyrovnal a set zakončil několika tvrdšími podáními. To už dorazil i Matěj, a tak do třetího setu domácí nastoupili kompletní.
Po opětovném počátečním chaosu se hra vyrovnala a soupeř ztratil koncentraci. Tím pomohl domácím zvítězit 3:0 (25:20, 25:19 25:19).
Přihlížejícím "staříkům" se zápas asi moc nelíbil, ale my jsme byli rádi, že je za námi s vítězným koncem. Nakonec přílétl i Franta (snad neporušil mnoho předpisů), ale to už se jen dozvěděl výsledek a mohl se domluvit na zítra.

 

19.06.2019