Novinky

Albrechtice nás potrápily  Muži | 17.06.2013


V pátek 14. června 2013 v předposledním kole okresní soutěže jsme zase jednou doma přivítali družstvo Sokol Albrechtice n. Orl.

Na hřiště jsem po zkušenostech z minulých zápasů dorazil 5 min. po stanoveném čase. Hned jsem dostal vyhubováno od Rádi, že jdu pozdě! Vezmu si to k srdci. Zatímco soupeř se dostavil v plném počtu šesti hráčů, včetně jedné fanynky, my měli se sestavou problémy. Bene avizoval na posledním mistráku, že nebude a ve středu se ozval Vítek, že neví, zda to stihne. Měl doma podlaháře. V pátek dopoledne pak oznámil, že fakt nestíhá. Místo Beneho jsem povolal Standu. Místo rozhodčího Janu, ale ta musela zaskočit za Vítka. Zbytek družstva byl tradiční – Ráďa, Lukáš, Mori & Mori. Vzhledem k povaze Rádi jsem ho o tom informoval těsně před zahájením. I tak ho to vyvedlo z míry. A ještě ke všemu nebyl otevřený kiosek. Druhá rána. Soupeř hru Jany povolil a mohli jsme tedy začít.

Do prvního setu jsem vyhrál lepší stranu. Na nahrávku šel Standa a já se snažil nahradit Vítka. Začátek setu byl vyrovnaný, ale pak Ráďa díky tvrdým podáním vytvořil dostatečný náskok k vítězství v setu 25:18. Druhý set jsme nezačali dobře. Hráli jsme ve stejném postavení, proti sluníčku, měli trochu chaos v poli a hlavně se nedařilo položit míč do soupeřova pole. Většinu setu jsme pouze dotahovali, ale nedotáhli. Prohra 18:25. Do třetího setu jsme trochu se sestavou zamíchali. Prohodili jsme se se Standou. Ráďovi to ale klid nepřineslo. Vše ostatní se ale trochu zlepšilo. Po přetahované jsme set vyhráli 25:22. V počátku čtvrtého setu jsme již hráli v pohodě, ale vlivem několika našich chyb jsme opět zapadli do marastu druhého setu. Soupeř dotáhl až na 23:23. V tento moment ale Standa ukázal, proč je na hřišti a důležitým blokem zajistil 24. bod pro nás. Poslední bod setu a zápasu jsme si už pohlídali, další drama nepřipustili a zápas vyhráli 3:1. V tomto zápase si zaslouží pochvalu jenom Jana za odvahu nastoupit a i za několik dobrých bloků :-)

 

19.06.2019