Novinky

První jarní výhra mužů  Muži | 01.05.2011


Po skvělém výkonu na turnaji v Česticích jsme se všichni těšili na letošní první jarní mistrák. Je to dohrávka z prvního kola a los nám určil nepříjemný tým z Kostelce nad Orlicí.

Sestava byla stejná jako v Česticích a ještě s Tomem E. v záloze. Ten se ale věnuje i mládeži, a tak by nastoupil, kdyby bylo opravdu nejhůře. Ve čtvrtek večer ale volal Vítek, že má na ruce osm stehů a je na minimálně tři týdny nepoužitelný. K tomu ještě Franta slouží na odtahu a hrozilo, že i on bude odvolán. Modlil jsem se, aby řidiči jezdili slušně a on mohl nastoupit. Ke všemu ještě po třetí hodině začala bouřka a skončila okolo páté hodiny. Na hřišti byl včas jen Ráďa a soupeř a ostatní se scházeli jak švábi na pivo:( Franta dokonce myslel, že se hraje až od šesti... Rozhodčí delegován nebyl, a tak byl povolán čerstvý absolvent kurzu Ráďa Dusil.
Zápas začal s drobným zpožděním. Přes obavy Rádi z naší sestavy jsme se ve složení Bene, Franta, Ráďa, Matěj a duo Mori do soupeře pustili s vervou. Kostelci se moc nedařilo a spíše se rozehrával a hledal svoji sestavu. Naše drobné chyby jsme přehlíželi a celkem v pohodě jsme první set vyhráli 25:10. Stává se pravidlem, že po lehce vyhraném setu hrajeme další špatně. V druhém setu jsme nezačali dobře a soupeř si vytvořil značný bodový náskok. Dílem naší špatnou hrou, dílem svým zlepšením. Navíc jsme na sebe začali štěkat a zle se koukat a to jde pak kvalita hry dolů. Podařilo se nám však srovnat na 22:22 a ještě přidat bod, ale opět díky našim chybám set ztratili s výsledkem 23:25. Do dalšího setu se podařilo horké hlavy trochu zchladit a na hře se to projevilo. Sice byla stále vyrovnaná a o vítězi nebylo dlouho rozhodnuto, ale ke konci setu, stejně jako v Česticích si soupeř nedokázal poradit s podáním Franty a my si vypracovali náskok a v klidu vyhráli 25:16. Ačkoli jsme do čtvrtého setu nastupovali s lepším poměrem setů, na hře to moc znát nebylo. Opět jsme dělali zbytečné chyby. Horko těžko jsme si udržovali nepatrný náskok a Kostelec dokonce stáhl na rozdíl dvou bodů. Pak však opět začal chybovat a my si vítězství 25:20 a tím celkové 3:1 přes nervozní konec už nenechali uniknout.
Pro příště by to chtělo přijít včas, řádně se připravit a vyvarovat se zbytečných hádanic. Hrajeme přece pro to, abychom pobavili sebe, případně i diváky:)

 

19.06.2019