Novinky

„Zelené“ zlato z Liberce  Mládež | 16.06.2019


Třetí letošní celostátní festival v barevném minivolejbale se konal 15. – 16. 6. 2019 ve Sport parku v Liberci. Počtem hráčů byl Liberecký turnaj nejobsazenější. Od sobotního dopoledne se na umělé trávě pod Ještědem prohánělo přes 800 malých volejbalistů ve všech šesti kategoriích. Mezi nimi i naše dvě želízka. Zelené družstvo – J. Moravec, M. Suk, O. Hejčl a modrá děvčata – L. Marková, A. Drašnarová, P. Neugebauerová, H. Morrisová.

Sobota byla určena základním skupinám a neděle finálovým zápasům o celkové umístění. Zelených bylo stejně jako modrých děvčat 30 družstev a byli rozděleni do 5 skupin. Kluci v zákl. skup. potvrdili celoroční výsledky a zcela hladce skupinu bez porážky vyhráli. Holky v zákl. skup. dva zápasy vyhrály a tři prohrály. Zápasy se hrály na 9 minut.

I přes úmorné vedro (teploměr ukazoval 34 C) jsme po sobotních zápasech vyrazili do nedalekého Jablonce n. Nisou na zápas naší ženské volejbalové reprezentace, která hrála se Švédkami. Zápas zcela ovládly naše reprezentantky a po hodině jasně vyhráli 3 : 0. Veliké plus místní sportovní haly byla klimatizace!

Do nedělních zápasů postoupily zelení do fin. skup. „A“, kde hráli o 1. – 6. místo. Modrá děvčata v neděli hrála ve skup. „G“ o 19. - 24. místo. Kluci měli za soupeře vítěze ostatních skupin ze soboty, ale žádné družstvo nedokázalo náš sehraný zelený tým zastavit. Kluci si skvěle osvojili pravidla zelené barvy a předvedli hru, která opravdu bavila. Nejen mě, ale i ostatní. A tak i v neděli všechny své zápasy vyhráli a zaslouženě v celém turnaji bez porážky zvítězili - 1. místo! V sobotu měli poměr míčů 132 : 35 a v neděli 102 : 39! Modré dívky v neděli tři zápasy vyhrály a dva pohrály. V celkové tabulce tak skončili na 20. místě. Pro Ladu Markovou to byl poslední turnaj za náš VK. Přejeme jí mnoho úspěchů v další volejbalové kariéře.

Letos ČVS vypsal tři celostátní turnaje. Nevím o žádném jiném klubu, který by se zúčastnil všech. Jenom náš malý kvasinský a to ještě s výbornými výsledky: Brno - červení 19. místo, zelení – 2. místo, modré dívky 3. místo. Jindřichův Hradec: zelení – 1. místo, modré dívky – 5. místo. Liberec: zelení – 1. místo, modrá děvčata – 20. místo. Děkujeme všem, kteří se jakkoliv podílel na tom, že jsme mohli náš VK reprezentovat na třech místech po celé ČR. Velký dík patří našemu předsedovi T. Erbenovi za to jak se o náš klub a zároveň minivolejbal stará! Poděkování patří také dětem, jak nás skvěle reprezentovali a to nejen na hřišti.

Obrovská gratulace Honzovi, Márovi a Ondrovi za vítězství na dvou republikových turnajích!! Kluci si vysloužili uznání a respekt jak od ostatních trenérů tak i protihráčů. Republikový turnaj v Liberci udělal tečku za úspěšnou sezonou našeho klubu. Další akcí našich minivolejbalistů bude oblíbené letní soustředění.

Výsledky Liberec.

Sobota – zelení

KV – Jičín 25 : 7

KV – Baník 1 22 : 10

KV – Mělník „D“ 22 : 7

KV – Volejbal Ústí 25 : 6

KV – Duchcov 29 : 5

Sobota - modří

KV – Vavřinec „A“ 13 : 15

KV – Plzeň „B“ 19 : 15

KV – Žatec 1 6 : 24

KV – Náchod „B“ 16 : 10

KV – Děčín 11 : 17

Neděle – zelení

KV – Dansporta „A“ 23 : 6

KV – Mělník „C“ 20 : 9

KV – Šťáhlavy 18 : 9

KV – Mělník „C“ 24 : 7

KV – Volejbal Ústí 17 : 8

Neděle - modří

KV – Litvínov „B“ 21 : 9

KV – Jičín 19 : 10

KV – M. Lázně 9 : 15

KV – Duchcov 10 : 14

KV – Plzeň „B“ 22 : 10

 

Za VK AŠ Kvasiny

Martin Moravec

 

Fotografie v galerii.

 

19.06.2019