Novinky

Letní soustředění 2019  Mládež | 21.09.2019


Tak jako každý rok, tak i letos jsme pořádali letní soustředění. V neděli 18. 8. 2019 okolo 17h jsme se všichni sešli v našem krásně zrekonstruovaném areálu. Děti si společně s rodiči postavili stany a po našich informacích rodičům mohlo soustředění začít. Celkem bylo postaveno 7 stanů, což je zatím rekord. Večer jsme ještě rozdělili služby na každý den.

Letošního tábora se zúčastnilo 22 dětí!!!! Jmenovitě: L. Marková, P. Neugebauerová, L. Žítková, A. Neugebauerová, H. Morrisová, E. Bartková, K. Dusbabová, M. Suk, O. Hejčl, J. Moravec, J. + L. Schod, T. Neugebauer. Poprvé se k nám přidalo 6 našich nejmenších nováčků: Z. Chlumecká, N. Fléglová, M. Moravec, M. Šípek, F. Sýkora, R. Kubíček, kteří docházeli na denní program. Speciálními hosty byla trojice našich bývalých hráček: E. + V. Kapcovi a T. Kouřimová.

Po celý týden se o děti staral M. Moravec, T. Erben a K. Moravcová. Odpoledne pomohla R. Stieberová. O naše plná bříška se výborně starala J. Moravcová.

Budíček byl každý den v 7.30h. Po rozcvičce na děti čekala snídaně pod naším novým přístřeškem. Na čerstvém vzduchu chutnalo opravdu skvěle! Na snídani se snědlo 70 – 80 rohlíků! Po snídani a osobní hygieně byl hodinový trénink. Děti byli rozděleny do tří skupin. První a druhá podle barvy, kterou budou v letošní sezoně hrát. Třetí skupina byla našich šest předškolních benjamínků, o které se celý týden skvěle starala Týna. Tréninky byly zaměřeny na kondiční přípravu a zdokonalení volejbalových úderů. Nejmenší hráli pohybové a míčové hry. Po tréninku a svačině jsme v 11.30h usedli na kola a jeli do ZŠ Solnice na oběd. Nejmenší jeli s Tomem autem. Po obědě a poledním klidu následovaly dva hodinové tréninky rozdělené svačinou.

Po večeři přišla na řadu letošní novinka „divadlo“. Děti se rozdělili do skupin a na každý den si secvičili vtipné scénky. Ostatní museli uhodnout, o co ve scénce jde. Herecká vystoupení byla úžasná. Byla to moc povedená zábava. Všichni jsme se moc pobavili! Po večerce, která byla ve 22:00h byl už všude klid.

Ve středu jsme kvůli nepřízni počasí nemohli trénovat. Tomáš tak domluvil exkurzi do hasičské zbrojnice v Rychnově n. Kn. Hasiči nám ukázali všechna svá auta a děti si spoustu věcí mohli i vyzkoušet. Všem se návštěva moc líbila. Ve čtvrtek večer jsme opékali vuřty, ale hlavě jsme se rozloučili s naší dlouholetou hráčkou Ladou Markovou, která přestupuje do šestkového volejbalu. Na památku dostala tablo s fotkami ze svého působení v klubu.

Celý týden nám počasí docela přálo, proto si děti mohli vyzkoušet spoustu různých pohybových aktivit, míčových sportů a atletických disciplín. Děkuji dětem za vzorné chování a nadšení pro hru. Jsou skvělá parta. Moc děkuji všem, kdo se jakkoliv na soustředění podílel. Opět se to letos povedlo!! Tak za rok nashledanou!

Martin Moravec

Fotografie ze soustředění zde.

 

19.06.2019