Novinky

Královehradecký pohár čtyřek  Mládež | 03.11.2019


V neděli 3. 11. 2019 jsme se zúčastnili 2. ročníku Královehradeckého poháru čtyřek. První turnaj této soutěže uspořádala hradecká Slávie. Turnaj je i pro smíšená družstva ročníku 2008-09.

Hraje se s malými úpravami podle modrých pravidel. Rozměry hřiště jsou 12m délka a 9m šířka (tzn. že se hraje na celou šířku volejbalového hřiště).

Naše družstvo jelo v „modré“ sestavě (až na Máru, který je zraněný): J. Moravec, O. Hejčl, A. Drašnarová, H. Morrisová, P. Neugebauerová.

Do HK se přihlásilo 8 družstev, která byla rozdělena do dvou základních skupin. Dvě nejlepší z každé z nich postoupila do finálové skupiny o 1. – 4. místo a družstva na 3. a 4. místě po zákl. skupině postoupila do skupiny o 5. – 8. místo. Hrálo se na dva hrané sety do 15 bodů. My jsme se postupně utkali: KV – Červený Kostelec 2 : 0, KV – Slávia HK dívky 0 : 2, KV. – VoCe N. Město 2 : 0. V základní skupině jsme tak obsadili 2. místo a postoupili do finálové skupiny o 1. – 4. místo.

Výsledek se Slávií se do finále nezapočítával. Měli jsme tak šanci na odvetu. Finálové zápasy jsme začali proti dosud neporaženému Dvoru Králové. Po pěkném a napínavém souboji jsme vyhráli 2 : 0. Druhý zápas byl proti Slávii, se kterou jsme v zákl. skupině prohráli. Tentokrát byl náš výkon o mnoho lepší a zaslouženě jsme vyhráli 2 : 0. Poslední zápas jsme hráli proti hradeckým chlapcům. V tomto zápase byl náš výkon opět o stupeň lepší a výhra 2 : 0 znamenala vítězství v celém turnaji!!

Musím ocenit velkou bojovnost v poli a spolehlivé a přesné podání. Naše výkony měly vzestupnou tendenci a tak po zásluze slavíme další vítězný turnaj.

Nejlepších pět v turnaji:

1. Kvasiny
2. Slávia HK dívky
3. Slávia HK chlapci
4. Dvůr Králové n. Labem
5. Červený Kostelec

 

Martin Moravec

Fotografie z turnaje najdete zde.

 

19.06.2019