Novinky

Druhý kemp benjamínci ročníku 2008  Mládež | 03.07.2020


Tentokrát se celá akce uskutečnila v Čeladné u F. Místku. Celkem se tohoto kempu zúčastnilo 47 kluků z Moravy a části Čech, od nás opět J. Moravec, M. Suk a T. Erben jako trenér.
Program byl hodně podobný předešlému kempu v Kojetíně, a to pilování herních činností. Hlavním trenérem byl Z. Haník, dále pomáhali trenéři z jednotlivých klubů a taky fyzioterapeutka. Spali jsme v pěkném hotelu Prosper a tréninky se odehrávaly v obecní hale, kde se daly vytvořit tři kurty. Zároveň s naším kempem tam probíhal seminář žadatelů o trenérskou licenci druhé třídy a i tito trenéři se zapojili do našeho programu.

S trénováním se začalo po ubytování ještě v neděli navečer. Tréninky byly zaměřeny na smeč, bagr a blok, tyto činnosti se celé tři dny prolínaly a čtvrtý den dopoledne, k radosti všech, proběhl turnaj v modrém minivolejbale. Takto intenzivní tréninky, kde se opakují jen tři základní volejbalové techniky, jsou pro hráče důležité v tom, že je čas na vyladění techniky, která je důležitá pro další herní vývoj hráče. Právě čas na zvládnutí naučení a vypilování každé ze tří technik je důležité nejdéle v tomto věku. Za prvé se ještě dá dobře s dětmi pracovat a za druhé je prostor eliminovat případné naučené chyby. Čím starší děti jsou, tím hůř se chyby odstraňují.

Fotografie z kempu zde.

 

19.06.2019