Novinky

Vícemistři ČR ve žlutém a oranžovém mini. jsou z Kvasin  Mládež | 26.09.2021


Poslední víkend v září 2021 se v areálu Na Podvinném mlýnu konalo celostátní finále minivolebalu pro rok 2021. První polovina letošního roku byla ještě poznamenaná covidovým lockdownem, tak se veškeré sportovní aktivity musely posouvat v čase. Pražského celostátního festivalu minivolejbalu se ujal Pražský volejbalový svaz a akce se opravdu podařila. Přijelo skoro 200 týmů a 600 dětí všech minivolejbalových barev. Počasí vyšlo na jedničku.

Do Prahy jela za Kvasiny bojovat proti nejlepším celkům z celé ČR dvě družstva. Žlutí: M. Moravec, A. Vavera a Z. Chlumecká. Oranžoví: Katky Martincová a Dusbabová. V sobotu se rozehrály zákl. skupiny. Žlutí všechny své zápasy vyhráli a zaslouženě postoupili do nedělního finále do skupiny o 1. – 6. místo. Oranžoví jednou prohráli. Ve své zákl. skupině tak skončili na 2. místě. Nemuselo je to však mrzet, protože i oni jako nejlepší tým z druhých míst, postoupili do skupiny, která hrála v neděli o 1. – 7. místo.

V neděli byla obě naše družstva odhodlána bojovat o co nejlepší výsledek. Žlutí hráli skvěle! Postupně porazili D. Újezd, Církvice, Lvi Praha, po boji Chodov (15:12), nestačili pouze na Braník „A“ a v krásném zápase, kde kluci z Prahy byli o hlavu větší, prohráli těsně 17:19. V konečném pořadí z toho bylo nádherné 2. místo a titul vícemistr ČR pro rok 2021 ve žlutém minivolejbale! Obrovská radost našich nejmenších. V této nabité konkurenci je druhé místo pro náš klub výborným úspěchem.

Oranžové holky měly trnitější cestu. Jejich finálová skup., byla hrozně vyrovnaná. Porazily Braník, Chodov, Orion, Chlumec. Nestačily na Kolín a Klokany. Oba zápasy prohráli i trochu smolně nejtěsnějším rozdílem 7:8. Ostatní výsledky ve skupině nám přály a bylo z toho opět 2. místo a další titul vícemistr ČR tentokrát v oranžovém minivolejbale!! Po krátké době další velká radost.

Dvě druhá místa v konkurenci nejlepších týmů z republiky je další obrovský úspěch kvasinského volejbalu. Výborná reklama Kvasin a naší práce s mládeží. Děti hladce prošly celým víkendem, soustředily se, povzbuzovaly, hecovaly, prostě úžasně si to užily!! V neposlední řadě bych rád poděkoval rodičům, kteří přijeli do Prahy své sportovce podpořit. Velký dík patří pořadatelům a rozhodčím. Turnaj byl po všech stránkách vydařený!

Pořadí žlutí:

1. Braník

2. Kvasiny

3. Chodov

4. Dolní Újezd

5. Církvice

6. Lvi Praha

 

Pořadí oranžoví:

1. Klokani

2. Kvasiny

3. Kolín

4. Braník

5. Chodov

6. Orion

7. Chlumec

 

Martin Moravec

 

 

Fotografie z turnaje zde.

 

19.06.2019