Novinky

Ve Vamberku muži tréninkově  Muži | 21.05.2011


Další kolo soutěže nás zavedlo do Vamberka. Veterány soutěže jsme se nenechali zaskočit a zvítězili jsme hladce 3:0.

Družstvo mužů Baníku Vamberk "B" hraje v nejnevybavenějším volejbalovém areálu na okrese. Nejsou zde šatny, záchody ani sprcha. Pouze koryto. To v Potštejně mají alespoň hospodu a řeku. Dobře znalí této situace jsme si vzali šatnu svoji. Franta nás naložil do auta, do kterého se v pohodě vejdeme všichni. Zbývá ještě dořešit sprchu. Ale to už taky není problém. Nápad by byl:).
Ještě v úterý to vypadalo, že nás bude osm, ale před odjezdem začali hráči ubývat. Zdenda (hasič) oznámil, že je na výjezdu a že to asi nestíhá a v Rychnově vystoupil Ondra a upaloval za kopačkama. A tak byla už tradiční sestava: Ráďa, Franta, Bene, Matěj a 2x Mori.
Jako vždy ve Vamberku jsme na hřiště dorazili ještě před domácími. Naštěstí první příchozí měl klíče od areálu, a tak se nemuselo dlouho čekat. Postupně přišel i zbytek domácích, a tak to vypadalo, že se hrát bude. Ale bez rozhodčího a bez počítadla. Rozhodčí odmítl, protože prý včera prohrál v kartách a počítadlo se jim nechtělo vytahovat.
Po krátkém rozcvičení zápas začal. Soupeř moc odpor nekladl, a tak jsme první set v tréninkovém tempu vyhráli 25:12. Druhý set se prvnímu podobal jako vejce vejci. Začátek třetího setu jsme úplně vypustili a soupeř se dostal do vedení 7:0! Trochu ožil, ale jen jsme se začali soustředit na hru, náskok jsme zlikvidovali a dostali se opět do vedení. V tomto setu si soupeř udělal nejvíc bodů - 20.
I přes žízeň jsme se na pivo nestavili, neboť (světe div se) Ráďa nechtěl. Bodejď by jo, když v Kvasinách na praseti ho bude mít zdarma...
Ačkoli to bylo pohodové vítězství 3:0, klobouk dolů před soupeřem. Kdo ví, zda my v jejich letech ještě budeme volejbal hrát.

 

19.06.2019