Novinky

Klání s Třebechovicemi ukončilo krupobití  Ženy | 21.05.2011


V sobotu 21. května 2011 jsme přivítaly v Kvasinách ženy z Třebechovic. Do druhého utkání však zasáhla příroda, a tak jsme se rozešly smírně 3:1, 2:3.

I do krup se dá zapadnoutTentokrát bylo v areálu nezvykle rušno - konal se tu turnaj neregistrovaných smíšených družstev. Sešly jsme se v sestavě: Zuzka N., Blanka, Alice, Lucka, Naďa a Eva Cv.. Neměly jsme tudíž nikoho na zapisování. Naštěstí pískal Vláďa Šípek, který zvládl píšťalku i zápis současně a za rozumnou cenu...:-) Počítadla se v průběhu zápasu ujal dobrovolník, který zavítal z tenisu.
První set jsme zahájily dost tragicky. Nenacházely jsme recept na bloky soupeřek a naopak my jsme působily na blocích spíš propagačně. Z krize jsme se naštěstí probraly poměrně brzy a od druhého setu se již začalo dařit. Utkání jsme dotáhly do vítězného konce 3:1.
První set druhého utkání jsme poměrně snadno vyhrály, resp. Třebechovice nám ho odevzdaly. Bohužel se však také probraly a druhý set vyhrály 25:19. S posledním bodem začaly padat první kapky. A nebyly to ledajaké kapky... Sotva jsme stihly utéct z hřiště, strhlo se vydatné krupobití. Během pár minut bylo hřiště nejen pod vodou, ale pokrývala ho souvislá vrstva krup. Pršet sice nakonec přestalo, největší louže se vsákly, ale kroupy tály velmi pomalu. Bylo jasné, že utkání už dnes nedohrajeme. Třebechovice stříhání odmítly. Snažily jsme se tedy najít nějaký volný termín na dohrání, ale to se také nepodařilo. Dohodly jsme se, že utkání napíšeme s výsledkem 3:2 pro Třebechovice.
Je škoda, že nás bouřka zasáhla zrovna s tímto soupeřem, se kterým si většinou slušně zahrajeme, ale příroda si poručit nedá. Dokonce dnes vyvrátila i pravidlo, že "od hor neprší".

 

19.06.2019