Novinky

Překvapivý vstup žen do sezony  Ženy | 28.08.2011


Poslední prázdninová sobota byla ve znamení prvního kola další sezony krajského přeboru II. třídy. V netradiční sestavě jsme přivítaly soupeřky z Třebechovic. Překvapily jsme především samy sebe, když jsme vybojovaly vítězství hned v prvním utkání - 3:1, 1:3.

Ještě v pátek na tréninku to vypadalo, že se nás nesejde ani šest. Pavlínu zaskočil zákeřný bacil a rázem nás bylo pouze pět. Zasáhl Ruda Dittrich, který nařídil Veronice, že zítra prostě bude na hřišti a hotovo... Jen díky tomu, že Veronika chce mít v rodině klid, poslechla a v sobotu přijela. Sice asi dva roky neviděla balon, ale to v tuto chvíli nebylo to nejdůležitější.

Ženy Kvasiny - TřebechoviceBylo nám jasné, že nemáme co ztratit, a tak jsme se hned od začátku pustily do soupeřek bez bázně a hany. I přes zmatky způsobené nesehraností jsme dokázaly držet vedení celý první set a vyhrály jsme ho 25:21. Zjistily jsme, že jsme schopné hrát a druhý set jsme vyhrály ještě výraznějším rozdílem 25:14. Ve třetím setu jsme začaly víc chybovat a soupeřky se začaly dostávat do hry. Výsledkem byl prohraný třetí set 19:25. Nepoddaly jsme se tomu však a v posledním setu jsme znovu zabojovaly – 25:16. Hlavní příčinu úspěchu vidím v kvalitním podání, s jehož příjmem měly Třebechovice velké problémy a když už ho přijaly, nedokázaly se často dostat  k zakončení. Toho jsme dokázaly využít.

V druhém utkání se karta obrátila – soupeřky se rozehrály a přestaly tolik chybovat. V delších výměnách jsme je většinou přehrát nedokázaly. Začaly jsme hrát na jednu nahrávačku, což vneslo na hřiště nervozitu a zmatky. Soustředily jsme se víc na to, kde má kdo stát, než na to, co má kdo hrát, a toho Třebechovice rychle využily – 18:25, 20:25. Vypadalo to na rychlou prohru i ve třetím setu, ale Eva Šípková na podání udržela nervy na uzdě a díky její několikabodové šňůře v závěru jsme set otočily a vyhrály 26:24. V posledním setu jsme na vítěznou sérii však navázat nedokázaly a prohrály jsme ho hladce 10:25.

Myslím, že vítězstvím v prvním utkání jsme překročily plán a překvapily hlavně samy sebe. Pochvalu zasloužíme všechny – Jarmila za to, že v tom vedru vydržela celé dva zápasy, Verča D. za to, že poslechla Rudolfa a přišla (přestože ještě v pátek vůbec netušila, že je na soupisce), Verča K. za vbíhání a náhry (i když jen odhadovala kudy kam), Eva hlavně za sérii podání ve třetím setu druhého zápasu, Zuzka za trpělivost a já....snad aspoň za to, že jsem dopsala tuhle zprávu...

Lucka

Sestava: Veronika K., Veronika D., Eva Š., Zuzka M., Jarmila a Lucka - premiérově pod taktovkou Karla Kovaříka

 

19.06.2019