Novinky

Bída doma s Peklem  Muži | 19.09.2011


Po čtrnáctidenní přestávce jsme se v pátek opět představili na domácí půdě. Tentokráte s velice silným soupeřem TJ Sokol Peklo nad Zdobnicí.

Soupiska nám opět prořídla, neboť v neděli jsem se dozvěděl, že Bene leží v nemocnici v HK se zápalem mozkových blan. Sezona pro něj tedy letos skončila. Přejeme mu, ať se co nejdříve uzdraví... Já jsem navíc po vyšetření neurologem a před vyšetřením CT páteře. Aby toho nebylo málo, Matěj ve středu zaslal SMS, že také nebude - bere antibiotika. Snad se také brzy uzdraví.

Povolal jsem tedy Mášu, který se chtěl původně jen dívat a fandit. Bylo jasné, že budeme hrát v "béčkové" sestavě. Počasí volejbalu přálo, na kurtech sportovali doktoři a my jsme se pomalu scházeli. Franta ukázkově natáhl síť (asi to okoukal na ME v Karlových Varech), začali jsme se rozcvičovat a trpělivě čekali na soupeře. Přijel dost pozdě a ve čtyřech. Hrál o čas. Pátý hráč už dojíždí a šestý přijede až na šestou hodinu. I oni jsou tedy v "béčkové" sestavě. Zápas nám opět řídila Jana Dusilová.
Do prvního setu jsme nastoupili v sestavě Ráďa, Franta, Máša, Vítek, Ondra a já. Pustili jsme se do nich s vervou a lehce jsme si vypracovali dostatečný náskok, který jsme si stačili udržovat. Soupeř se zatím hledal. Brzy byl konec s výsledkem 25:14 pro nás. Do druhého setu jsme nastoupili proti sluníčku a nezačali ho dobře. Od začátku jsme museli dotahovat soupeře. Nedařilo se nic. Soupeř měl neustále ze hry víc. Podařilo se nám jeho náskok sice stáhnout, ale nestačilo to. Podlehli jsme 22:25. Do třetího setu nastoupil místo Ondry Tom, ale vystřídat jsme potřebovali spíš my, starší a zkušenější. Pokračovali jsme ve špatné hře. Nepřekonatelným problémem pro nás bylo položit míč do soupeřova pole. Navíc jsme začali po hřišti chodit se svěšenými hlavami a komunikace vázla. Skóre bylo neustále vyrovnané, leč soupeř měl opět lepší koncovku. Opět tedy prohra 24:26. Přehoupla se šestá hodina a soupeři koncem čtvrtého setu dorazil šestý hráč. Přesilovku jsme tedy bohužel nevyužili. Paradoxně však šestý hráč soupeře nám umožnil čtvrtý set vyhrát 25:22. Zbývalo tedy porvat se o vítězství v pátém setu. Ale jelikož jsme svoji hru nezlepšili, rázem jsme prohrávali 0:5. To se pak špatně hraje. Naše zoufalství pokračovalo až do konce zápasu. Pátý set nás soupeř smetl 8:15 a tím zápas skončil 2:3.

Co napsat na závěr? Dlouho jsme neměli takovou šanci a dlouho zase nebudeme mít porazit Pekelníky. Nic na tom nemění ani to, že za soupeře hráli dva hráči hrající krajský přebor I. třídy a jeden možná ještě výš (což bohužel naše okresní soutěž umožňuje). Naše hra byla prachbídná. Snad jen naše dva mladíky lze z této kritiky vynechat. Ti si své odéhráli a přidali i něco navíc. Bohužel my jsme se k mim dnes nepřidali. Doufám, že dnešní neúspěch neovlivní dohrání podzimní soutěže a účast na Pekelské huse... Už příští pátek v Potštejně se o tom přesvědčíme.

 

19.06.2019