Novinky

Minižáci v Hradci Králové  Mládež | 13.09.2010


Druhý turnaj krajského přeboru minižáků se konal v neděli 12. září 2010 na Slavii v Hradci Králové. Chlapci statečně bojovali, i když tentokrát zvítězili jen v jednom zápase.

Odjezd byl stanoven na 7.30 od Ježků a skutečně ve stanovený čas byly na stanoveném místě tři (trochu vyplašené) naděje kvasinského volejbalu. Škoda, že nejel nikdo, kdo je vede na trénincích. V autě bylo ještě místo a kluci by nebyli tak vyjukaní.
Minižáci v HKDo Hradce jsme přijeli včas, a tak se kluci mohli trochu rozkoukat. Los jako prvního soupeře určil družstvo Třebechovic C. Soupeř byl od pohledu slabší (dvě holky + malý klučina), a tak se kluci nezalekli a s vervou se do něj pustili. Zápas se hrál stylem - kdo dá podání, vyhraje. Naši byli v této činnosti lepší, a tak první set v pohodě vyhráli 25:11. V druhém setu soupeř zlepšil své podání a hra se tím vyrovnala. Přesto Kvasiny zvítězily a vyhrály tak 2:0 (25:11; 25:22).
Do dalších utkání kluci nastupovali proti fyzicky i volejbalově vyspělejším soupeřům - Hronov a Hradec Králové. Oba volejbalové kluby mají podstatně víc zkušeností s přípravou mládeže a mají i z čeho vybírat. A na hře to bylo znát. V obou zápasech neměly Kvasiny šanci na vítězství, ale bojovaly statečně. Hronov A : Kvasiny 2:0 (25:15; 25:14). Soupeř uplatňoval vrchní podání a zároveň jejich mezihra byla na vyšší úrovni. V podstatě to samé platí i o zápase s Hradcem Králové A, pouze s výsledkem 2:0 (25:6; 25:13).
Ve čtvrtém utkání s Třebechovicemi A byla šance na získání dalšího vítězství. Soupeř však nasadil do družstva těžší kalibr - děvče o trochu víc než krev a mléko. Dávala tvrdé podání a hru prsty také zvládala. Naši kluci navíc začali hrát individuálně a vše chtěli uhrát prvním úderem.  Byl to zbytečně prohraný zápas 2:0 (25:18; 25:11).
Do posledního utkání proti Hradci Králové B už kluci byli trochu pod vlivem třech porážek, tepla a možná už únavy. Také soupeř neskrýval své sebevědomí a snahou spláchnout Kvasiny 2:0. Skutečnost ale byla jiná. Ač si soupeř udržoval stále náskok, na 22 bodech se zasekl a naši toho využili a dokázali si udělat dokonce jednobodový náskok. Bohužel to nestačilo a soupeř první set vyhrál 25:23. V druhém setu se soupeř nechal rozptýlit a Kvasiny se dostaly lehce do vedení 14:8. Tentokrát náskok udrželi a zvítězili 25:21. Byla šance na výhru v celém utkání, ale kluci zatím neumějí dodržet pokyny ke hře, a tak lehce prohráli 5:15 a tím i utkání 1:2.

Postřehy pro trenéry (na co se zaměřit):

  • odbití vrchem - všichni podběhnou míč a nehrají ho nad čelem, ale za hlavou
  • podání - všichni ho hrají v záklonu, Mates a Sagi pokrčenou rukou, Kuba se u toho navíc kroutí
  • odbití spodem - opět pokrčené ruce a v záklonu. Nejdou k míči, ale od míče.
  • mezihra - všichni se cpou moc dopředu a snaží se to hrát hned na první úder. Skutečnost je potom taková, že míč letí moc k síti a nedá se nahrát ani přehrát.
  • zrychlit start na míč a zároveň zlepšit pohyb tam a zpět. Kuba se snaží uhrát vše a občas se tak plete do hry spoluhráčům.

Mori

 

19.06.2019