Novinky

Potštejn na muže nestačil  Muži | 25.09.2010


V předposledním kole podzimní části družstvo mužů zajíždělo do Potštejna. Je to družstvo z těch lepších v soutěži a hra bývá vždy vyrovnaná. Zvláště na jejich hřišti. Potštejn však domácího prostředí nedokázal využít a Kvasiny si odvezly cenné vítězství 3:0.

Hřiště v Podštejně je umístěno hned vedle místního pohostinství a při dobrém počasí není o diváky nouze. Muži přípravu nepodcenili a na mistrák vyrazili včas a v takřka nejsilnější sestavě: Ráďa, Franta, Matěj, Bene, Mori st. a Vítek. S sebou si vzali i fanouška. Našeho bývalého dlouholetého spoluhráče a trenéra Zdendu Houštěka a Bene si vzal s sebou rodinu. Dokonce přijel i Mišák a udělal to šikovně. Jako řidičku si vzal „bábrli“ a Moriho ml.. Aby nemusel řídit a ani chodit pro pivo. Doma zůstal pouze Tom (služba) a Máša (buď zchátralá tělesná schránka, či rozbouraný barák).
Při příjezdu nic nenasvědčovalo tomu, že se bude něco dít. Domácí byli jen dva a hřiště bez kůlů. Doporučili jít na pivo a v klidu vyčkat. Toho se však již jednou kvasinští dopustili a po prohře toho trpce litovali.
Potštejn vše rychle napravil a po řádném rozcvičení se mohlo začít ve stanovený čas. Hosté se do soupeře pustili s vervou a Vítek svým podáním získal tříbodový náskok. Dařilo se vše: útok, obrana i pole, a tak po třetím otočení postavení byl stav 12:3 pro hosty. To je možná trochu ukolébalo. Soupeř toho využil a začal dotahovat. Náskok se smrskl takřka na minimum, ale Kvasiny se včas vzpamatovaly a set v celku v pohodě vyhrály 25:16.
Do druhého setu nastupovaly s úmyslem dostat soupeře pod sebe hned od začátku, ale skutečnost byla jiná. Díky špatnému příjmu tentokrát převzali iniciativu domácí a svůj náskok neustále zvyšovali. Do stavu 19:9 nehrály Kvasiny jako jeden celek. Jejich hra byla rozháraná a hráči přestávali mluvit. Ráďa navíc bez „prášků“ začal být zbytečně nervózní. Po oddechovém čase se ale hra začala pomalu vyrovnávat. Soupeř to dotáhl do stavu 23:17, ale to bylo z jejich strany vše. Ukázala se síla kolektivu a Kvasiny zvítězily 26:24. Za dobře sehranou koncovku tohoto setu si zaslouží pochvalu všichni.
Po výměně stran nastupoval soupeř pod vlivem ztráty takřka vyhraného setu. Hra byla však stále vyrovnaná, ale postupně si hosté získávali větší a větší náskok. V druhé polovině tohoto setu byl Potštejn již bezradný a odevzdaný. Za hodinu byl zápas dohrán s výsledkem 3:0 (25:16, 26:24, 25:18) pro hosty. Domácím nepomohl ani jejich zapisovatel v roli trenéra, který na ně neustále řval jako tur. Muži Kvasin pak využili pohostinnosti Potštejna a doplnili ztracené tekutiny. Je přece potřeba rozebrat vítězné utkání a taktiku na nedělní turnaj o pekelskou husu…

 

19.06.2019