Novinky

První jarní zápas  Ženy | 04.05.2016


V sobotu 30. dubna 2016 jsme vyrazily na první jarní zápas do Plotiště nad Labem.

Ráno jsme vyrazily o něco dříve, takže zbyl čas na ranní kafíčko na benzince. Počasí přálo nejen nám, ale i Hradeckému běhu RunTour, který se běžen přímo vedle hřišť. Naše sestava byla ve složení Mirka Hlavová, Šárka Martinů, Hanka Reslová, Jana Dusilová, Verča Kubalíková a Petra Dostálková.

Tentokrát to byl nejen první zápas, ale také první společný trénink. Postavení jsme měly všichni jasné a bylo vidět, že jsme hru v šesti od podzimu nezapomněly. První set začal dobře, uhrály jsme 17 bodů. V druhém setu po pár balónech si Šárka špatně došlápla a úraz byl na světě. S vyhozeným kolenem byla převezena do nedaleké nemocnice. Zůstaly jsme v pěti a po dohodě se soupeřem a rozhodčím jsme mohly zápas dohrát. Bojovaly jsme za Šárku a vybojovaly 20 bodů. Třetí set jsme dohrály se stavem 14:25 pro Plotiště.

Na druhý zápas jsme nabraly energii ze sluníčka a v pěti jsme vybojovaly 24 bodů. Bohužel jsme ale koncovku nezvládly. Další sety se nám nedařilo dobře přijmout, ani přesně nahrát a dohrál se druhý zápas se stavem 16:25 a 14:25.

I po porážce obou zápasů 0:3, 0:3 to byla dobrá hra. Vzájemná podpora a chuť hrát i po Šárčině úrazu byla důležitá pro zbytek hry. Návrat Jany Dusilové a Hanky Reslové oživila hru a zkušenosti a šikovnost holek byla při hře velice znát.

Verča Kubalíková

 

19.06.2019