Novinky

Zakončili jsme v Rychnově  Muži | 30.06.2015


Na poslední kolo letošní soutěže v pátek 19. června 2015 jsme si nechali jednu lahůdku - dvojzápas se Skauty Rychnov n. Kn. Na podzim se totiž nepodařil s nimi odehrát zápas, a tak jsme ho přeložili na jaro.

Ve čtvrtek jsem se šel podívat na naše soupeře při derby Skauti – VK Sport RK B. Moc veselé koukání to nebylo. Mladí se opět zlepšili a budoucího okresního přeborníka zdolali 3:2. Přesto jsem tam malou možnost na výhru viděl. Tímto vítězstvím nám dali ještě šanci získat titul, byť jen teoretickou. Zápasům opět předcházelo hledání termínu pro přeložení. Mori jun. se totiž musel zúčastnit školení a na rozhodující boje tak nemohl být. Bohužel se přeložení nepodařilo (trochu protivníka podezřívám z pletich) a do původního termínu jsme se sešli v sestavě: Bene, Ráďa, Vítek, Filip, Standa, Mori sen. Na bloku jsme tedy museli improvizovat. V prvních dvou setech se tam snažil Vítek. Skauti ale skáčou vysoko a svoji hru zrychlili. Moc platný tam nebyl a navíc chyběl na útoku. Nedokázali jsme je ani rozhodit našim podáním. Vcelku lehce si ho přitahovali a následně útočili. Naopak nám se moc nedařilo a první dva sety jsme prohráli 18:25 a 22:25. Do třetího setu šel blokovat Filip a Vítek se vrátil na hlavní útok. Trochu to pomohlo a set jsme vyhráli 25:23. Poslední míče ale v podstatě udělal soupeř při nedorozumění na příjmu podání. Vykřesal v nás malou naději. Čtvrtý set byl ale z naší strany tragický a soupeř nás převálcoval 25:11 a zápas 3:1. Mezitím na sousedním hřišti VK Sport RK porazil Potštejn a o okresním přeborníkovi bylo rozhodnuto. Bojovali jsme tedy o druhou příčku.

Po přestávce na občerstvení jsme pokračovali v dohrávce podzimního kola. Musel jsem jako domácí zajistit rozhodčího, ale nikdo z možných přítomných si nechtěl vydělat 200,- Kč. Skauti oproti předešlému zápasu sestavu pozměnili, nám moc jiných variant hry nezbývalo. Přesto se nám první set podařilo vyhrát 25:22. V druhém setu jsme si vypracovali až osmibodový náskok, ale set jsme s odřenýma ušima vyhráli až po těžkém boji 30:28. Obraz hry se pomalu začal otáčet. Soupeř vystřídal a nám docházely síly. Další dva sety byly pro nás trochu ostuda. Hodně chyb, útoky většinou do autu, obrana takřka žádná. Sety byly rychlé – 25:18 a 25:14. Musel tedy rozhodnout pátý. V letošním posledním setu soutěže jsme se ještě zmátořili, ale o konečném vítězství 15:12 a 3:2 pro nás opět rozhodly chyby soupeře. Poslední míče vyházel do autu.

Vidím to tak, že to bylo poslední vítězství nad Skauty a do příštího ročníku budou horkými kandidáty na titul okresního přeborníka. Nám pak na druhou příčku chyběl pouhý set!

Mori

 

19.06.2019