Novinky

Chladné Čestice  Muži | 24.04.2013


V sobotu 20. dubna 2013 se družstvo mužů opět po roce sešlo na turnaji v Česticích. Tento turnaj v našem družstvu slouží k seznámení se se spoluhráči, s míčem či k protažení těla po dlouhé zimní přestávce.

Sestavu jsme skládali těžce. Někdo nechtěl, někdo byl v zahraničí, někdo se neozval vůbec. Nezbylo mi nic jiného, než povolat už i opravdu poslední zálohu pro jarní část soutěže – Janu Dusilovou.

Čestického turnaje se v posledních letech už neúčastní tolik družstev, jako tomu bylo v minulosti. Navíc mu alespoň v sobotu nepřeje ani počasí. Loni ještě ráno drobně pršelo, letos bylo chladno. Ráno nás ale v Česticích čekalo překvapení. První, koho jsme spatřili, byl kouřící Matěj. Ačkoli říkal, že dorazí na jeden, dva zápasy, byl zde již od rána. A ještě jsme získali jednoho střeďáka (přítel Vlaďky Křenové)! Co víc si přát! Bohužel tím pádem byla Jana osmá a zbytečně jsme ji ráno budili. Rozhodla se vyrazit pěšky zkontrolovat manžela do Uhřínovic. Snad ho moc nepřekvapila...

Do turnaje se přihlásilo sedm družstev a alespoň část byla na úrovni okresních soutěží. Pořadatel nás ujistil o vytopených šatnách a teplé vodě ve sprše. Jen půlka byla pravda. Vytvořila se tedy jedna skupina a čekalo nás šest zápasů. Do prvního zápasu nám los určil družstvo Chlumce, kterému jsme tuším před lety prodali účast v tehdy ještě krajské soutěži. Soupeř se zdráhal nastoupit, protože hřiště byla nerovná a měkká. Naše hra zaskočila jak soupeře, tak nás. Po v podstatě žádné zimní přípravě jsme hráli dobře (zejména v poli) a uhráli remízu. V prvním setu druhého zápasu jsme bohužel trochu podlehli uspokojení, a ačkoli jsme v závěru dotahovali, proti mladíkům, kteří se scházejí v neděli jen tak na hru, to nestačilo. Druhý set už byl pod naší kontrolou a opět tedy remíza. Tato nás však hodně mrzela. Po přestávce jsme nastoupili proti Turnovu. A protože to bylo družstvo žáků a kadetů a protože se Vítkovi na střed už moc nechtělo a Tom chtěl zjistit, jak se tam hraje, místa si prohodili. Výměna se osvědčila. Pro zbytek turnaje jsme to tak už nechali. Vcelku v pohodě jsme zápas vyhráli 2:0. Do dalšího utkání jsme nastoupili proti dlouholetému rivalovi - Whiscole. Doposud jsme s nimi neprohráli a ani tentokráte jim to nevyšlo. Opět remíza, ale opět se dalo vyhrát. Do předposledního utkání jsme nastoupili proti Nechanicím. Zde jsme patrně zaskočili soupeře my a uhráli tentokráte cennou remízu. Po odpočinku nás čekalo družstvo Astry. Ačkoli bylo protihráčů pouze pět, vynahradili to svým umem. Kůži jsme ale lacino nedali a výsledek byl s rozdílem pouhých osmi bodů. Konečně bylo dohráno a mohli jsme jít pod teplou sprchu.

Oproti loňsku jsme si polepšili a skončili jsme na čtvrtém místě. Škoda, nebýt dvou výpadků, mohlo to být ještě lepší… Zbaštili jsme cenu a rozešli relaxovat do svých domovů. Turnaj splnil svůj účel. Seznámili jsme se s novým hráčem - Lukáš, vyzkoušeli nového střeďáka – Tom, přitáhli zpátky k volejbalu Matěje (doufám) a alespoň trochu zase trochu stmelili náš malý kolektiv.

 

19.06.2019