Novinky

Výlet do Opočna - Jílovic  Muži | 10.06.2013


V pátek 7. června 2013 jsme v dalším kole soutěže zajížděli za mladíky z Opočna.

Sestava se oproti předchozímu zápasu změnila minimálně. Standu vystřídal takřka domácí Lukáš a s účastí tedy nebyl problém. Jen nás trochu zaskočilo místo utkání. Hrálo se až v Jílovicích. Tam doposud (až možná na Lukáše) nikdo nebyl. Čekal nás tedy pěkný výlet a musel jsem původní termín odjezdu posunout dopředu. Konečně se udělalo hezky a teplo, ale rukavice jsem pro jistotu přibalil. Před Jílovicemi jsme si v našem voze společně zanadávali na překážející cyklisty. S překvapením jsme však zjistili, že tentokráte patří mezi nás (Lukáš).

Místní areál nás příjemně překvapil. Pěkné prostředí a pivo prý bude… Mladíkům jsme měli co oplácet. Doma jsme s nimi jen těsně vyhráli 3:2 a na jaře i oni hráli s Dobruškou 2:3. Do prvního setu jsme tedy vstoupili zodpovědně a nic nenechali náhodě. Ačkoli naše hra ještě nebyla ideální, poměrně lehce jsme set vyhráli 25:16. A to asi ovlivnilo i další průběh zápasu. Místo toho, abychom si v pohodě zahráli, podlehli jsme dojmu, že je vše hotovo. A hra podle toho vypadala. Špatný příjem i mezihra. K tomu se přidala ještě strana proti sluníčku a prý „…asi vítr Máchale“.  Ale měli jsme kliku a vyhráli 25:22. V třetím setu jsme se moc nezlepšili, ale soupeř už asi rezignoval. I když nás občas rozptýlily kolemjedoucí cyklistky svými pokřiky, dotáhli jsme set a zápas do vítězného konce 25:16 a 3:0.

Pod studenou sprchu jsem se odhodlal pouze já. Ostatní zasedli k točenému pivu. Sedělo se pěkně, jen Vítek spěchal domů za rodinou, která ho lákala na opékání, a Lukáš taky brzy skočil na svého oře a vyrazil směr Dobruška. Ostatní (Bene, Ráďa, Mori & Mori) seděli tak dlouho, jak to jen komáři dovolili. A jelikož bylo stále hezky a kraj to byl pěkný, vyrazili jsme jinou cestou a návrat pojali jako výlet. Cestou přes Vysoký Újezd, Klášter n. D., Ledce, Újezdec, Bolehošť, Křivice, Ostašovice, Lično, Černíkovice jsme objevovali nové kraje… Po tomto kole jsme konečně zase jednou na prvním místě tabulky s největším počtem odehraných utkání.

Mori

 

19.06.2019