Novinky

Bída s Česticemi  Muži | 14.09.2013


Po týdenní přestávce z důvodu přesunu utkání na pozdější termín nám los na pátek 6. září 2013 určil za soupeře Sokol Čestice.

Tento soupeř nám v posledních letech problémy moc nedělá, pokud si hru sami nezkomplikujeme. Bohužel to přišlo právě nyní. V pondělí mi volal Vítek, že nebude (svatba). To jsem byl ještě v klidu. Ale ve čtvrtek se mi Standu nepodařilo přemluvit (pracovní jednání), a to už jsem začal tušit zádrhel. Sehnal jsem Ráďu Šabatu. Ve čtvrt na pět jsem si ještě u Rádi Knejpa ověřil, že na zápas nezapomněl. On ne, ale já jo. Dovolal jsem se mu na veletrh do Frankfurtu. Zbyl už poslední hráč – Matěj. Naštěstí souhlasil.

První zářijový týden se koná v našem areálu tradiční turnaj sociálních ústavů, a tak máme o diváky postaráno. Ten dnešní zpestřil i mistr České republiky v badmintonu (2007 – 2011, 2013) Petr Koukal. Měl se se svým umění m pochlubit na našem domovském třetím hřišti, ale pro vítr to bohužel nešlo. Alespoň některé fígle děckám předvedl. Ochotně se s nimi fotil a podepisoval. Škoda, že jsme to my nestihli. Byl by z nás zdaleka nejvyšší :-).

Po krátké rozcvičce jsme nastoupili v sestavě Bene, Lukáš, Ráďa Š., Matěj a Mori & Mori. Po prvních pár míčích soupeř vycítil svoji šanci na vítězství a bez respektu se do nás obul. Nám se nedařil příjem a tím pádem ani útok. Problémy nám dělalo zejména estonské podání Miloše Sršně. Obracelo prsty, z bagru míč odskakoval do … Vždy jsme tak soupeři poskytli náskok, který jsme nedokázali dotáhnout. Vlastními školáckými chybami jsme Česticím darovali první dva sety (18:25, 20:25). Pomalu na nás začalo padat zoufalství z vlastní nemohoucnosti. Ve třetím setu ale docházelo pomalu ke zvratu. Začátek byl sice stejný jako první dva, ale podařilo se nám dotáhnout na rozdíl dvou bodů. Na soupeřovi bylo vidět, že mu docházejí síly a začal víc chybovat. Nervozita vrcholila na obou stranách. Měli jsme asi větší kliku a doslova jsme je uplácali 30:28. Trochu jsme se vzpružili, nadechli a tentokráte my ucítili svoji šanci. Konečně smečaři občas zasmečovali, blokaři zablokovali a hlavně soupeř začal kazit. Ve čtvrtém setu jsme je dokázali přehrát a vyhráli ho 25:16 esem Rádi. Do rozhodujícího pátého setu si soupeř vzal výhodu podání a hned na něj poslal Miloše S. Jeho záměr k trháku jsme však překazili. Ráďa se nečekaně nacpal do příjmu. Nebyl sice ideální, ale možná díky tomu jsem se musel vypořádat s bloky soupeře na druhou. Povedlo se a ještě jsem k tomu přidal následně šňůrku podání a rázem jsme vedli 6:1. Set jsme točili za stavu 8:1 a soupeř rezignoval. Na nás krize bohudík přišla až za stavu 13:3. Vítězství 15:8 jsme si už nenechali ujít a tu dnešní naši bídu ukončili…

Mori

 

19.06.2019