Novinky

Byla zahájena soutěž v minivolejbale  Mládež | 30.09.2013


V neděli 22. září 2013 byl náhradní termín za uplynulou sobotu, která propršela, aby se odehrál první turnaj skupiny "D" krajského přeboru v minivolejbale mládeže.

Ani neděle nebyla příliš vlídná a pří výdechu šla pára od úst. Postupně se však počasí lepšilo a po domluvě s trenéry, jsme připravily kurty, aby se mohl rozehrát turnaj. Naše děti jsem rozdělil letos poprvé na dvě družstva podle zkušeností.

  • Družstvo "A" - A. Dostálková, M. Suková, J. Šabata, J. Dohnal
  • Družstvo "B" - K. Moravcová, E. Masaříková, M. Škop, J. Škop, D. Brich

Krajská soutěž je rozdělena na čtyři skupiny, které odehrají tři turnaje. Podle výsledků se potom rozdělí družstva na semifinálové skupiny a odehrají další tři kola, po kterých se dle výsledků opět rozdělí na poslední finálové skupiny, v těch odehrají další tři kola a z nich potom vzejdou vítězové.

Naše družstva jsou ve skupině "D" společně s Náchodem "C" a "D", Červeným Kostelcem a Týníštěm n. Orl. Tato skupina je jediná šestičlenná.

Kvasinské družstvo "A" bylo v turnaji velmi úspěšné a neztratilo v jeho průběhu ani jeden set. Během zápasu se pravidelně střídali, a tak si všichni velice dobře zahráli s pocitem sladkého vítězství.

Družstvo nováčků v této soutěži, naše "B", mělo před sebou velkou neznámou. Ještě nikdy nehrálo takový turnaj. Myslím, že to však nebylo znát a od začátku do konce podávali dobrý výkon a byli, na své možnosti, důstojným soupeřem.

Družstvo Týníště hned na začátku turnaje postihla nevolnost jedné hráčky. Proto jsem jim nabídl možnost jednoho hráče z našeho družstva. Nabídku využilo, a tak si Marek zahrál tři celé zápasy a Dan dva. Kromě toho se střídali i v našem družstvu.

Všechny naše děti si na turnaji zahrály a to byl také cíl, aby si mohly porovnat své dovednosti se soupeři.   

Výsledky všech utkání prvního kola KP si můžete prohlédnout na stránkách Českého volejbalu.

 

19.06.2019