Novinky

Turnaj Čestice 2014  Muži | 21.04.2014


Letošní zima strašně rychle utekla a opět se přiblížila jarní část soutěže. Před prvním startem na venkovním hřišti se pravidelně účastníme kontrolního turnaje O vepřové speciality v Česticích.

Letos jsme se dokonce sešli i v pátek na prvním venkovním tréninku ještě před tímto turnajem. Bylo ale chladno a větrno a dalo nám chvíli práce se přemluvit k natažení sítě a ke hře. Po delší pauze jsme si vcelku dobře zahráli.

Sobotní ráno bylo mlhavé. Pro jistotu jsem si zabalil vše: rukavice, čelenku, sluneční brýle… A vše jsem také upotřebil. Posbíral jsem spoluhráče: Mori jun., Bene, Ráďa. Trochu později dorazil i Vítek s možnou posilou Ondrou. Pořadatelé nepospíchali ani s úpravou areálu (hokejové mantinely uklidili minulý týden), ani s losováním. K tomu se deset přihlášených zástupců sešlo v klubovně. Jako první losoval Honza Ševců z Hronováčku. Možná okresní družstvo mělo mezi sebou i bývalého extraligového hráče Oldu Kozu. Je proto logické, že všichni následující losující tahali druhou skupinu. Barva skupin totiž na lístkách prosvítala. My měli smůlu a zbyla na nás pouze tato silná skupina.

V prvním utkání jsme nastoupili proti Chvaleticím hrajícím oblastní soutěž II. třídy. Svoji nadřazenost dávali okatě a nesportovně najevo. Přesto jsme je zaskočili a první set vyhráli. Rozhodující třetí set trochu ovlivnil rozhodčí, který nepískal tak, jak by měl. Na turnaji je to prý jiné. Po minimální přestávce jsme nastoupili proti silnému Hronováčku. Hra nebyla špatná a druhý set jsme mu dokázali sebrat. Třetí však již měl plně pod svoji kontrolou. Ve třetím utkání jsme narazili na okresní družstvo Skautů RK. Chlapci přes zimu udělali značný pokrok. V prvním setu nás neustále jen dotahovali, ale po našich chybách byli oni těmi šťastnějšími. Další dva sety jsme už ale zvládli dobře a vyhrál zkušenější. Do posledního utkání s Whiscolou nám už moc sil nezbylo. Opět prohra 2:1, když třetí set byl už z naší strany takřka odevzdaný. Hrát o 7. – 8. místo (ceny byly stejné) jsme už odmítli a vyměnili ho za teplou sprchu.

Letošnímu turnaji po dlouhé době počasí přálo, a tak splnil svůj účel. Zahráli jsme si, nezranili jsme se, nepohádali jsme se (moc), vyzkoušeli jsme posilu a trochu se opálili. Při likvidaci ceny jsme však již tušili, že neděle bude pro některé z nás krutá!

Mori

 

19.06.2019