Novinky

Ženy Albrechtic nabídnutou šanci využily  Ženy | 13.09.2010


V neděli 12. září 2010 zavítaly na naše hřiště ženy Albrechtic a díky naší váhavosti ve druhém zápase si odvezly body aspoň za jedno vítězství. Skóre: 3:0, 2:3.

V neděli mělo být v areálu neobvykle živo, na což při našich mistrácích nejsme zvyklé. Své mistrovské utkání sem přijely odehrát také dívky Rémy Rychnov n.Kn. s DTJ Hradec Králové. Ještě v 9:40 to ale vypadalo, že budeme hrát samy – k rozcvičování jsme přistoupily zodpovědně jen my (trochu překvapivý obrázek).
Albrechtice, to je soupeř, se kterým zápasy trvají dlouho a bývají k vidění napínavé výměny. Často ale záleží na tom, jak holky strávily předchozí noc a jak rychle se dostanou do tempa. Dnes jim byla cigareta přednější a rozcvičováním se moc nezdržovaly, což nám nahrávalo. Sešly jsme se ve složení: Blanka, Alice, Naďa, Lucka, Eva Ptačovská, Zuzka Nosková a Zuzka Moravcová. Ke hře jsme je v prvním zápase moc nepouštěly, ony samy dost chybovaly, a tak neměly možnost se rozehrát a my jsme poměrně rychle zvítězily 3:0 (25:14, 25:22, 25:20).
Z druhého zápasu jsme udělaly neuvěřitelné drama. Albrechtice přestaly chybovat a nám se přestalo dařit přijímat jejich dělová podání, čímž snadno snižovaly náš často vydřený náskok. Začaly se prosazovat i na útoku, proti kterému jsme marně hledaly obranu. Vcelku zbytečně jsme prohrály dva sety a zápas se rozhodoval v tie-breaku. Poslední set byl vyrovnaný od začátku do konce a byl plný infarktových výměn. Stále jsme měly v koncovce bod navrch, ale nebyly jsme schopné rozhodnout a set ukončit. Šancí jsme měly hodně, ale ne a ne nějakou využít. Na rozdíl od nás Albrechtice využily hned první a zvítězily v pátém setu 19:17 a tím celý zápas 3:2 (14:25, 25:23, 11:25, 25:17, 19:17). Dobře nám tak…
Dnes nevyzdvihávám výkon nikoho - každý měl světlé i tmavší chvilky. Ale úroveň hry se oproti minulému týdnu výrazně zlepšuje a doufám, že tento trend udržíme (subjektivní názor autora - Lucka :-)).

 

19.06.2019