Novinky

S VK Sport RK "B" netradičně v neděli  Muži | 12.05.2014


Původní termín tohoto mistráku byl stanoven rozpisem mistrovské soutěže na pátek 9. května 2014. Dva klíčoví hráči si však udělali prodloužený víkend a muselo se tedy překládat. Už v RK jsme se domluvili na neděli 11. května 2014 od 17.00 hod.

I s tím však byl problém. Ráďa odpoledne volal, že to stíhá z Česko-saského Švýcarska tak na půl šestou. Za chvíli naštěstí volali rychnováci, zda se skutečně dnes sejdeme. Ujistil jsem je, že ano, ale posunul začátek na půl šestou. I Bene (vracel se z Německa) zjišťoval, kolik nás bude a zda má dorazit. Musel, byl šestý. Postupně jsme se tady scházeli: Vítek, Ondra, Mori & Mori, Bene.

Mladíci z RK přijeli včas, oproti minulému zápasu posíleni a na naše poměry s nezvykle velkým počtem svých fanoušků. Delegovaná rozhodčí a naše zapisovatelka a fanynka Jana byly také na místě, mohlo se tedy za ideálního počasí začít. Ještě jsem se ujistil, zda Ráďa skutečně dorazí. Moc mne nepotěšil, hlásil totiž zpoždění  ¾ hod. No nic, začali jsme v pěti bez něho s cílem co nejvíce v prvním setu vzdorovat a doufat, že to doženeme v následujících.

Začátek nebyl špatný. Vítek začal tvrdým podáním, Tom přes počáteční obavy, že dnes bude na středu za blbce, poslal první blok střeďákovi pod nohy a i v poli se nám dařilo. Udržovali jsme vyrovnaný stav a za stavu 6:7 se Ráďa nečekaně objevil. Ihned se zařadil do sestavy a bez rozcvičení první „čtyřku“ v pohodě uhrál. Následující podání sice nedal, ale to bylo tak jediné, co se mu dalo vytknout. K rozhodujícímu trháku zavelel Ondra, který svým tvrdým podáním podstatnou měrou přispěl k náskoku, který jsme si udrželi až do konce 25:19. Vcelku snadné vítězství v prvním setu asi nikdo z nás nečekal. Do druhého setu jsme nastoupili opět s prohozenými posty střeďáků. Drželi jsme se taktiky tvrdých, či alespoň nepříjemných podání s cílem zkomplikovat soupeři útok. To se dařilo, leč jsme stále jen dotahovali. Až do stavu 17:19. Zde musím neskromně pochválit sebe. Několik dobře zahraných plachtících podání (esa a body přímo z podání) a skóre se otočilo. O zbytek se postarali spoluhráči a opět výhra 25:21. Ze třetího setu jsem měl obavy, ale soupeř byl tentokráte bez jiskry. Sice postavil nejsilnější sestavu, jakou měl k disposici, udělal však mnohem víc chyb než my. Chvíli vzdoroval, ale s přibývajícími body pomalu rezignoval a set prohrál 25:19 a utkání 3:0.

Z tohoto vítězství jsem měl opravdu radost. Vůbec jsem ho nečekal. Závěrem musím pochválit celé družstvo za předvedenou hru bez vážného výpadku a zejména Ráďu za dobrý příjem (slíbil jsem mu to) a Ondru. Nemá to jednoduché, není s námi sehrán, ale zapadl dobře. Sice mu moc příležitostí na útoku nedávám, ale své si dokáže uhrát a hlavně v poli na „účku“ není problém.

Mori

 

19.06.2019